Sivaslı Hanoğlu Köyü

Sivaslı Hanoğlu Köyü

Eldeniz Köyü haberleri, Sivaslı Eldeniz köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eldeniz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Eldeniz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  eldeniz Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, eldeniz Köyü son dakika gelişmeleri, eldeniz Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı eldeniz Köyü nün tarihi, eldeniz Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, eldeniz Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

eldeniz Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız eldeniz Köyü Resimleri ve eldeniz Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  eldeniz Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

eldeniz, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve kuruluş tarihiyle ilgili kesin bir bilgi yoktur. 17. yüzyıla kadar olan Osmanlı kayıtlarında adına rastlanılmamaktadır. Köyde Gâvur Mezarı olarak adlandırılan mevkide nekropol alanı bulunmaktadır. Köyün Kadınhanı ve Örencik, Hocalar civarından gelenler tarafından kurulduğu söylenmektedir.
Uşak iline 45 km, Sivaslı ilçesine 11 km uzaklıktadır. Kocadağ'ın yamacında kuruludur. Doğusunda Özbeyli Köyü ve dağlık alan vardır. Batısı Ketenlik Köyü, kuzeyi Banaz'ın Susuz ve Ahat köyleri, kuzeydoğusu Banaz'm Ulupınar Köyü, güneyi ise Cinoğlu Köyü ile çevrilidir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak; üzüm, kiraz, buğday, susam, mısır, nohut, haşhaş, fiğ yetiştiriciliği ön plandadır. Hayvancılık olarak; büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ile arıcılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. İçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde sağlık kurumu bulunmamaktadır.
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.