10 Yaşındaki Çocuk, 2 Yıl Sonra Yeniden Duymaya Başladı
İşitme problemi yaşayan 10 yaşındaki Ömer Efe Şimşek, Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla yeniden duymaya başladı.
İşitme problemi yaşayan 10 yaşındaki Ömer Efe Şimşek, Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla yeniden duymaya başladı.
Oğullarının durgunlaştığını, derslerinin kötüleştiğini ve zamanla seslere tepkisinin azaldığını fark eden Şimşek ailesi, Ömer Efe'yi 2 yıl boyunca çeşitli hastanelere götürdü. tüm çabalarına rağmen sonuç alamayan aile, çocuklarının sağlığına kavuşması için araştırmalarını sürdürerek, Özel Gaziantep Anka Hastanesi'ne müracaat etti.
Başarılı operasyonlarla adını duyduğu Özel Gaziantep Anka Hastanesi'ne başvuran aile, Ömer Efe'yi, Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr.Çağrı Dalkılıç'a emanet etti. Op. Dr. Dalkılıç tarafından yapılan muayene ve tetkiklerin ardından Ömer Efe'nin yüzde 47 oranında işitme kaybı olduğu tespit edilerek, hastanın ameliyatına karar verdi. Gerçekleyen başarılı operasyonun ardından Ömer Efe, seslere tepki vermeye başladı. Eskisi gibi duyabilmenin sevincini yaşayan 10 yaşındaki Ömer Efe, kendisini ameliyat eden Op. Dr. Dalkılıç'a teşekkür etti.
"Erken müdahale işitme kayıplarında önemli"
Ömer'i eski sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşayan Kulak Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Çağrı Dalkılıç, "Çocuğun doğumsal olarak damak bölgesinde ve kulak tüplerini açan kaslarında zayıflık olması yüzünden kulağın içinde iltihaplı sıvı birikimi ve işitme kaybı gelişmiş. Aile, yıllardır birçok hastaneye giderek çözüm aramış ancak yapılan tedavi ve önerilerden fayda bulamamış. Ömer Efe, bize gelir gelmez işitme kaybı ve kulak sorununun kaynağı araştırmaya başladık ve doğumsal sorunlarını saptadık. Bir ameliyat ile tek seans içerisinde işitme sorununu çözdük. Operasyonda kulak zarını açarak, kulağın içerisinde işitme mekanizmasını bozan iltihabın tamamını aldık ve kulak zarlarına tüp adını verdiğimiz cihazlar taktık. Operasyonun ardından Ömer Efe, eskisi gibi duymaya başladı. Bundan sonra da hastayı izlemeye alacağız, aylık takiplerimiz olacak. Özellikle, sosyal gelişimi ve işitmeye bağlı eğitimini sorunsuz tamamlaması için uzun vadeli olarak kontrollerimizi yapacağız.Gerektiği takdirde, tüpün boyutunu ve kalıcılığını zaman içinde değiştireceğiz ve yeni işitme kaybına müsaade etmeyeceğiz. Böylece gözetimimizde olan Ömer Efe,sosyal, kültürel ve eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamış olacak. Ülkemizde engellilik oranının yüzde 15'in üzerinde, hatta yer yer yüzde 20'yi dahi aştığı göz önüne alınırsa, bir bireyin dahi işitme engelinden kurtarılmasının çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan da hem aileye hem de topluma yaptığımız katkı için Özel Gaziantep Anka Hastanesi olarak çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Çocuklarınızda karakter değişikliği varsa dikkat
KBB Uzmanı Op. Dr. Dalkılıç, çocuklarında hırçınlık, sinirlilik, umursamazlık gibi karakter değişikliği, ders başarısının düşmesi, etrafına olan ilgisinin azalması gibi durumları fark eden ebeveynlerin, çocuklarını geç kalmadan Kulak Burun Boğaz Uzmanına götürmeleri önerisinde bulundu.
Doğuştan kulak kanalını açan kaslarda zayıflık, damakta gizli yarıklık veya doğumsal olarak kulak tüplerinin çalışmadığı kişilerde günün birinde mutlaka işitme kaybı yaşanacağına dikkat çeken Op.Dr.Dalkılıç, bu işitme kaybının hangi yaşta ortaya çıkacağının belli olmayacağını söyledi. Op. Dr. Dalkılıç,bu tür hastalarda sorunun, burunun arka kısmı ve damak arkasında olduğu için, ancak çok dikkatli muayene ile tespit edilebileceğini de vurguladı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.