2017’de 1 Milyon Hasta Evde Takip Edilecek
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, 2016 yılında yaklaşık 600 bin evde sağlık hizmetinin sağlandığını açıklayarak büyük kısmının...
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, 2016 yılında yaklaşık 600 bin evde sağlık hizmetinin sağlandığını açıklayarak büyük kısmının yaşlılar ve kronik olduğunu söyledi. Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş , "2017'de ise 1 milyona yakın hastamızı bizzat evlerde takip ederek, onların sorunlarıyla ilgileneceğiz" dedi.
Cnr Expo Fuar Merkezinde düzenlenen İstanbul Health Expo 4'üncü Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri, 2. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi "nde konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş Türkiye'de 13 yılda sağlıkta dönüşüm politikalarının gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye bir dönüşümden geçiyor. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" politikasına, siyasetine, bunun altyapısını kurgulamasına geçiyor. Bu ülkemizin, devletimizin siyasetiyle oluşan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat takip ettiği projelerle hayata geçen işler" dedi.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"
Sağlık Bakanlığı Müşteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye'de 13 yılda sağlıkta dönüşümün gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye bir dönüşümden geçiyor. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" politikasına, siyasetine, bunun altyapısını kurgulamasına geçiyor. Bu ülkemizin, devletimizin siyasetiyle oluşan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat takip ettiği projelerle hayata geçen işler" dedi.
"2017'de hedef 1 Milyon"
Prof. Dr. Eyüp Gümüş kongrenin asıl amacının yaşlılara evlerinde sağlık hizmeti vermek ve onların faydalanması gereken cihazların temini konusunda değerlendirmeler yapmak olduğunu belirterek; "Öncelikle engelli sağlığı ve bakımla ilgili bir kongre. Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi sağlık ilgili çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bunların başında engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri geliyor. Sağlık bakanlığımız 2016 yılında 600 bin yakın eve evde sağlık hizmetleri götürdü bunların çoğunluğu yaşlılar ve kronik hastalarımız. 2017'de ise 1 milyona yakın hastamızı bizzat evlerde takip ederek, onların sorunlarıyla ilgileneceğiz. Ayrıca engeli vatandaşlarımızda hastanelerimizden sağlık hizmetleri alıyor. Kongrede amacımız daha çok yaşlılarımıza engellilerimize sağlık hizmetlerini yerinde evde vermek ve onların faydalanması gereken cihazların temini konusunda değerlendirme yapmak" dedi.
"8 günde 155 ameliyat 6 bin muayene"
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu(SADEFE) ve Tüm Afrika'nın Dostları Derneği (TADD) çalışmaları ile organizasyonun içinde bulunduğunu belirten Op. Dr.İbrahim Ulusoy Afrika'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdikleri sağılık hizmetlerin önemini vurguladı. Op. Dr. Ulusoy dernek çalışmaları kapsamında Afrikalı vatandaşlara yapılan yardımları şu sözlerle anlattı; "Uganda, Çad, Nijerya ve yine Afrika'nın değişik bölgelerinde, ülkemizin şefkatli yüzünü merhametli yüzünün gösterecek çok güzel hizmetlerde bulunduk. Bundan dolayı son derece mutluyuz huzurluyuz. Sağlık hizmetleri dışında ekonomi, eğitim, sosyal alanında da çok muazzam yardımlarda bulunuyoruz. TADD olarak yakın inşallah yakın zamanda Çad'da da hedefimiz ve Afrika'nın değişik bölgelerinde sağlık hizmetleri ve organizasyonlarında bulunmak. En son Uganda'daydık 8 günlük çalışma sürecinde 155 ameliyat 6 bin yakın hastayı muayene etmekle şereflendik. 100 üzeri sünnet yaptık. Yüzlerce hastanın dişini çektik, tedavilerini yaptık son derece mutlu ve mesut bir şekilde ülkemize döndük "dedi.
Fuar 24-26 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.