8’nci Aile Şürası Düzenlenecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 8’nci Aile Şürası’nı Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenleyecek. Bakan Göktaş: “ ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz 8’inci Aile Şûrası’nı...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 8’nci Aile Şürası’nı Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenleyecek.
Bakan Göktaş: “ ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz 8’inci Aile Şûrası’nı Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştiriyoruz” “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 26-27 Ekim tarihlerinde Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek 8. Aile Şûrası’nı duyurdu. Bakan Göktaş, aile kurumuna verilen özel önemi vurgulayarak, aile politikalarının ve aileye yönelik sosyal hizmetlerin ulusal düzeyde ele alındığı bu platformun önemini belirtti. Hatırlatmak gerekirse, en son Aile Şûrası 2019’da ‘Aileye Değer, Türkiye’ye Değer’ temasıyla gerçekleştirilmişti.
15 Binden Fazla Hane Ziyareti
Bakan Göktaş, aile değerlerinin korunması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalar yürüttüklerini vurguladı ve “Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Aile Şûrasının, aile kurumunu güçlendirmeye yönelik bir vizyon oluşturmak amacıyla 26-27 Ekim’de Ankara’da “Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz” ana temasıyla düzenleneceğini açıkladı Bakan Göktaş, Şûra hazırlıkları kapsamında ülke genelinde Aile Çalıştayları düzenlendiğini ve ayrıca 15 binden fazla hane ziyareti gerçekleştirildiğini söyledi. Bu saha çalışmalarının, Şûra temalarının ve komisyon içeriğinin oluşturulmasına önemli katkı sağladığını ifade etti.
Şüranın Konu Başlıkları
Şûra’da altı farklı başlık altında toplanan müzakere konularının sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kamu kurumları temsilcileri ve diğer paydaşların katılımıyla ele alınacağını belirten Bakan Göktaş, bu başlıkların “Nüfus ve Demografi,” “Çevre ve İklim,” “Aile ve Hukuk,” “Dijitalleşme,” “Sosyal Kalkınma” ve “Yaşam Döngüsü ve Aile Dayanıklılığı” olduğunu ifade etti. Bu komisyonlarda yapılacak görüşmelerin sonuçları, aile odaklı sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile aile birliğinin güçlendirilmesine yönelik politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacak. Son olarak, Bakan Göktaş, bu çalışmaların 2024-2028 Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’na kaynak oluşturacağını ve bu belgenin aile ve evlilik kurumu ile aile bireylerinin güçlenmesine yönelik stratejiler, hedefler ve faaliyetler içereceğini belirtti. “Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz” temasıyla, Cumhuriyetimizin 100. yılında aile politikalarının belirlenmesi ve uygulanması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.