A ile başlayan çiçek isimleri

A ile başlayan çiçek isimleri

A harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, A ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "a ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "a harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "a ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde... 

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

A ile Başlayan Çiçek İsimleri

A ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca A harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Açelya
  •     Adaçayı
  •     Ada karanfili
  •     Ağlayan gelin
  •     Akasya
  •     Amerikan hanımeli
  •     Ana kokusu
  •     Ananas
  •     Anasına babasına pay veren
  •     Ardıç
  •     Aslanağzı
  •     Ateş çiçeği
  •     Avize fidanı
  •     Ay çiçeği
  •     Ayı pençesi
  •     Azelya

A harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Açelya çiçeği: Fundagiller familyasına ait bir bitki olan açelyanın ana vatanı Kuzey Amerika ve Asya'nın tepelik bölgeleridir.Ormanlar, bataklık bölgeler ve akarsular gibi alanlarda ve gölgelik yerlerde yetişen açelya bitkisi kış aylarına ait bir çiçektir.

Ada çayı (Salvia): Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Salvia cinsini oluşturan kokulu bitkilere verilen ad. 30–70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişlidir. Beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldar ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayarlar. Bahçe ada çayı, güneşli bir yerde yetiştirilmelidir.

Ada Karanfili: Karanfilgiller familyasına ait bir çiçek türü olarak bilinir. Beyaz, kırmızı ve pembe ağırlıklı bir çiçek açmaktadır. Karangiller familyasının yaklaşık 100 e yakın cinsi var ve 2000 üzerinde türü olduğu söylenmektedir. Bilinmesi gereken önemli bir bilgi şudur ki, karanfil çiçeği ile karanfil ağacı aynı değildir.

Ağlayan gelin çiçeği: Doğal olarak yetişen türdense turuncu ve kırmızı renklerde olur. Formu ters duran bir laledir. Bir dalında altı çiçek bulunur. Taç yapraklıdır. Yaprakları çiçeğin üzerinde yer almaktadır. Dayanıklı ve uzun yıllık bir bitki olan Ters Lale 70-80 cm boylarında olur.

Akasya: Baklagiller familyasından gelen, kapalı tohumlu ve çift çelenkli bir bitkidir. Bitkinin cinsi Acacia olarak adlandırılır. Akasya ile hep karıştırılan ve ‘Yalancı Akasya’ olarak adlandırılan Robinia ise aynı familyadan gelmesine rağmen farklı bir cinstir ve Akasya’nın bir alt türü değildir.

Anasına babasına pay veren: Aslanağzı olarak da bilinen bu çiçeği her yerde görmek mümkün fakat çiçeği yanlardan sıkınca açılan kocaman ağzı sanırım annesine babasına çemkiren arsız bir evladı andırdığından, bir atamız kendisine bu ismi koymuş.

Ateş çiçeği (Salvia splendens): Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından doğal olarak Brezilya'da yetişen bir ada çayı türü. 2000–3000 m yükseltide, yıl boyunca sıcaklığın hakim olduğu, yüksek nemli dağlık bölgelerde yetişir. Anavatanında nadiren yetiştiriciliği yapılan ateş çiçeğinin boyu 1 m uzunluğa erişebilir. Tüm dünyada alışveriş merkezlerinde, yol kenarlarında, park ve bahçelerde çok popüler olan daha küçük seleksiyonların dikimi yapılır.

Ayçiçeği (Helianthus annuus): Papatyagiller (Asteraceae) familyasından çekirdekleri ve yağı için yetiştirilen sarı çiçekli bir tarım bitkisidir.

Ayı pençesi çiçeği: Genellikle ayıların makat, deniz rıhtımı, ayı ya da istiridye bitkisi olarak bilinen Acanthus mollis, Acanthus cinsinde bir yeraltı köksapına sahip otsu çok yıllık bir bitkidir. Bazı ülkelerde istilacı bir tür olarak kabul edilmektedir.

Azelya Çiçeği (Açelya): Çok bakım istemeyen bir bitkidir. Değişik birçok renge sahip açelya çiçeklerini belli bir süre korur. Direkt güneş ışığı istemez dolaylı güneş ışığından yararlanabilir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.