Acele Denilen Ameliyatı 20 Yıl Sonra Oldu
20 yıl önce doktorların "acele ameliyat olman gerekiyor" dediği 65 yaşındaki hasta, yıllar sonra başvurduğu Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'nde yapılan...
20 yıl önce doktorların "acele ameliyat olman gerekiyor" dediği 65 yaşındaki hasta, yıllar sonra başvurduğu Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'nde yapılan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Eskişehir'de 65 yaşındaki Recep Güleç, 20 yıl önce doktora gitti. Doktorlar 6. sırt omuru bölgesinde bir tümörün bulunduğunu belirterek, ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ancak Recep Güleç, ameliyat olmaktan tam 20 yıl kaçtı. Tümörün içeride daha da büyümesi sonucunda ağrıları artan Recep Güleç, bir sağlık kuruluşuna gitti. Burada yapılan tetkikler sonucunda Güleç'in 6. sırt omuru bölgesinde yaklaşık 15 santimetre bir tümör olduğu belirlendi. Doktorlar, ameliyatın riskli geçeceğini belirterek felç kalma olasılığının olduğunu ifade etti. Ardından Hasta Güleç, Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'ne geldi. Buradaki incelemelerin ardından ameliyata alınan Güleç, 5 saatlik bir ameliyat sonra kısa sürede yeniden sağlığına kavuştu.
Yapılan ameliyatla ilgili konuşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Baloğlu, hastanın kendilerine farklı bir hastaneden geldiğini söyledi. Hastanın ameliyattan korkmuş olduğunu ifade eden Dr. Murat Baloğlu; "Hastanın ciddi bir güç kaybı mevcuttu. sırtındaki 6. omurga seviyesinde sinir köküyle birlikte göğüs içine büyüyen kitle, sinir kılıfından kaynaklanan bir tümördü. Hastanın beyninde de 7-8 santimetre civarında aynı türde bir tümör daha vardı ama acil olmadığı için yapmadık, onu daha sonra yapmaya karar verdik. Schwannom denilen bir tümördür bu. Biz de ameliyatı yapabileceğimize karar verdik, diğer ilgili bölüm doktorları ile bir konsey oluşturduk. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Celal Özbek Çakır, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muharrem Şenel , Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Tolga Doğan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Banu Benli Boylu ile ameliyatın risklerini belirleyip yapılmasına karar verdik. İlerleyen güç kaybı nedeniyle zorunlu bir ameliyattı. Ameliyat esnasında sırt bölgesinden çalışarak göğüs kafesini açmadık. Sırt bölgesinden sadece iki adet kaburga çıkartılarak önce akciğer ile bağlantılı olan kısmını belirledik. Daha sonra tümörün sinir zarıyla olan irtibatlı kısmını çıkarttık. Yaklaşık 15 santimetre derinliğinde dairesel bir tümördü. Kitlenin akciğer zarına ciddi bir yapışıklığı vardı. Yaptığımız serbestleştirme işlemi ile akciğere zarar vermeden kitleyi ortaya koyduk. Herhangi bir hasar ya da sorun oluşmadı. Hasta ertesi gün yoğun bakımdan servise alındı. Bu süreçte anestezi uzmanlarımızın göstermiş oldukları üstün gayreti tebrik ve takdir ediyoruz. Herhangi bir nörolojik sıkıntı olmadığı gibi hastamız, halen desteksiz olarak da yürüyebilir durumdadır. Kısa zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.