Adana Yüreğir Karaahmetli Köyü

Adana Yüreğir Karaahmetli Köyü

Karaahmetli köyü hangi ilimizdedir? Karaahmetli köyü hangi ilimizdedir? Karaahmetli köyü haberleri için tıklayın! Karaahmetli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Karaahmetli köyüne özgü yemekler hangileridir?

Karaahmetli köyü haberleri için tıklayın! Karaahmetli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

ADANIN TARİHİ GEÇMİŞİ ...

Karaahmetli, Adana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir köydür.
YÜREĞİR TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Geleneksel Türk konukseverliği köyün en belirgin özelliğidir.Geleneklerine sahiptirler. Yemekleri sebze ve tahıl ağırlıklıdır. geleneksel yemekleri analıkızlı, mahluta, içli köfte yöreye özgü yemeklerdir. Ekmek olarak da evlerde özel olarak pişirilen yufka ekmeği bazlama kullanılır.

 

Adana iline 28 km, Yüreğir ilçesine 28 km uzaklıktadır. Kuzey 36° 48' 15.28, Doğu 35° 11' 12.11


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

Genel olarak buğday mısır narenciye ve hayvancılık yaygındır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday, mısır, karpuz,soğan ve narenciye ekimi yapılan tarım ürünlerindendir.

Köyde portakal, limon ve şeftali bahçelerinin kuruluşunda son yıllarda gittikçe artış görülmektedir. Karpuz ve kavun yetiştiriciliği de önemli oranda yapılmaktadır.

Büyükbaş hayvancılık, köyün diğer gelir kaynağıdır.Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

 
 

KARAAHMETLİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Köyün bulunduğu bölgedeki ilk yerleşim MÖ 4 yüzyıla kadar uzanır. Yakın çevredeki hüyükler, köyün eski bir yerleşim bölgesi üzerinde kurulduğunu göstermektedir.

Köyün yaklaşık 3 km kuzeybatısındaki Seyhan Nehri'nin karşı kıyısındaki Kumrulu köyü de 1951 yılında yaşanan sel felaketinden sonra Karaahmetli köyü sınırlarına taşınmış ve Kumrulu mahallesini oluşturmuştur.

Osmanlı döneminde XVI. yüzyılda iskân sırasında Yörük-Türkmen Aşiretleri bu köye yerleştirilmiştir. İskân edilenlerin çoğunun Oğuzların Yüreğir Türkmenleri aşiretinden olduğu bilinmektedir. Köyün resmî adı Karaahmetli olmakla birlikte halk arasında köyün tamamı Kumurlu (Kumrulu) olarak adlandırılır.

Rivayete göre Karaahmetli adı, iskân sırasında bu köye yerleştirilen Yörük ağası Kara Ahmet'e dayanmaktadır.

Köydeki tek okul Kumrulu Huriye Filik İlköğretim Okuludur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Halis Gençler Sağlıkevi vardır.Köyün camisi 1953 yılında ibadete açılmış olup resmi görevlileri ise Mahmut Avlıkyari, Davut Ünal ve 1999 yılı ekim ayından itibaren Hasan Demiröz'dür.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. ADSL mevcuttur.

Hanımın Çiftliği Dizisi Nerede Çekilmiştir?

Orhan Kemal'in ünlü dizi romanı Vukuat Var, Hanımın Çiftliği, Kaçak'ı konu alan ve başrollerinde Özgü Namal, Mehmet Aslantuğ'un oynadığı Hanımın Çiftliği dizisi, köyün güneyindeki Hakkı Ağa (Ünver) çiftliğinde çekilmiştir.

KARAAHMETLİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Karaahmetli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Yüreğir Karaahmetli köyüne nasıl gidilir? Karaahmetli köyünde vefat edenler?

Karaahmetli köyü resimleri, Karaahmetli köyü Videoları, Karaahmetli köyü facebook. Karaahmetli köyü geçim kaynağı nedir? 

Karaahmetli köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Karaahmetli köyü cinayeti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.