Adana’da Afet Halinde Binaların Yıkım Modellemesi Yok

Adana’da Afet Halinde Binaların Yıkım Modellemesi Yok

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, olası bir afet halinde zarar gören binaların yıkımı için katına ve yapısına göre modelleme yapılması gerektiğini...

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, olası bir afet halinde zarar gören binaların yıkımı için katına ve yapısına göre modelleme yapılması gerektiğini söyledi.

Adana Valiliği'nde, çeşitli kurum temsilcilerinin katılımıyla Afet Müdahale Planı Çalışması ve Tatbikat İcrası Toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, hizmet grup planlarında görülen eksikliklerle ilgili yaptığı çalışmayı, sunum yoluyla kurum temsilcilerine aktardı.

Olası afetlere karşı yapılacak tatbikatların başarılı olması için, bir plan olması gerektiğine dikkat çeken Aydın, hizmet grup planlarında görülen eksiklikleri paylaştı.

Yangın, ulaşım, altyapı, tahliye, yerleştirme ve planlama, sağlık, haberleşme, beslenme, güvenlik ve trafik, enkaz kaldırma gibi planlar hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, "Hizmet grubunun teşkili iyi yapılmalıdır" dedi.

Olası bir afet anında zarar gören, özellikle çok katlı binaların yıkımı konusunda modelleme yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Aydın, "Yıkım anında alınacak tedbirler ve farklı kurumların yapacağı işler tanımlanmalı ve örnek senaryolar hazırlanmalıdır. Enkaz döküm alanları plana işlenmeli, yedek alanlar öngörülmeli, taşıma maliyeti analizleri yapılmalı. Öncelikli enerji verilecek yerler ismen belirlenmeli, haberleşme sağlanması öncelikli olan kişiler belirlenmelidir" şeklinde konuştu.

Plan yöneticisinin ihtiyaca göre bir veya iki yardımcısının olmasında fayda olduğuna değinen Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, "Planı hazırlayan, planın uygulanmasını takip eden ekipler olmalıdır. Operasyon ve lojistik ekipleri olmalıdır. Sekretaryanın, ekiplerin, alt ekiplerin başkanı/şefi olmalıdır. Planlar toplantı ve tatbikatlarla geliştirilmelidir. Planlar güncel tutulmalı, değişiklikler gerektiğinde yapılmalı ve durumuna göre onaylanmalıdır. Planlarda Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın imkan ve kabiliyetlerine yeterince yer verilmediği görülmektedir. Planlar harita, kroki ve uygulama/eylem planları ile güçlendirilmelidir. Afet anında müdahalenin nasıl, ne şekilde yapılacağı iyi yazılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Adana’da Afet Halinde Binaların Yıkım Modellemesi Yok

Adana’da Afet Halinde Binaların Yıkım Modellemesi Yok

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.