Afşin Çağılhan Köyü
Çağılhan Köyü haberleri, Afşin Çağılhan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çağılhan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Çağılhan Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Afşin Çağılhan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çağılhan köyü son dakika gelişmeleri, Çağılhan köyüne özgü yemekler, Afşin Çağılhan köyünün tarihi, Çağılhan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çağılhan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çağılhan , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çağılhan Köyü Resimleri ve Çağılhan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Çağılhan Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çağılhan , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köy adını bir Selçuklu savaş kumandanı olan çavlı hanın yaptırdığı handan almıştır. Bu bölge Çavlıhan'a ikta olarak verilmiştir. Buradaki yaptırdığı han köye ismini vermiştir. Sonraları Çakırhan ve en son Çağılhan olarak değişmiştir. Ancak şu anda handan eser kalmamıştır.
TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür. Kahramanmaraş iline 159 km, Afşin ilçesine 8 km, Kahramanmaraş'ın en büyük ve gözde ilçesi olan Elbistan ilçesine 21,5 km uzaklıktadır. rakım olarak 1200 metrededir. Bir tepenin tepenin güneybatı eteğine kurulmuştur.
Mahallenin iklimi, karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak olan mahallede buğday, arpa, mercimek, nohut gibi suya ihtiyacı az olan ürünler yetiştirilir.
Mahallede 1970'li yıllarda çıkan kan davası yüzünden insanlar topraklarını bırakarak kaçmak zorunda kalmıştır. 2000'li yıllardaki barıştan sonra insanlar tekrar köylerine dönmüşler ancak yine de 1970'lerdeki nüfus varlığı sağlanamamıştır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve bunun yanında muhtar Bekir KAYA döneminde yapılmış olan doğal kaynak suyunun çıktığı çeşme (köy halkı tarafından pınar diye isimlendirir) vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.