Ağbaba: Hızlı Tren Malatya İçin Çok Yavaş

Ağbaba: Hızlı Tren Malatya İçin Çok Yavaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hızlı Tren projesinin Malatya'ya 2023'te geleceğinin müjde olarak verilmesine tepki göstererek, "Aynı kişilerin...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hızlı Tren projesinin Malatya'ya 2023'te geleceğinin müjde olarak verilmesine tepki göstererek, "Aynı kişilerin aynı konuyla ilgili defalarca farklı açıklama yapması Malatya siyaseti açısından üzüntü verici bir durum" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'ya hızlı tren projesinin son açıklama ile 2023 yılına kaldığını öğrendiklerini belirterek "Hükümetin Malatya'ya yaptığı haksızlıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu" ifadelerine yer verdi.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Hattı projesin bölge illerinde sabırsızlıkla beklendiğini kaydeden Ağbaba, "Sivas'ın doğusunda hızlı trenin geçmesi talep edilen bu 3 ilin toplam nüfusu 3 Milyonun üzerinde. Oysa Ulaştırma Bakanlığı ilk etapta hızlı trenin bu illere değil, Sivas'tan sonra Erzincan'a götürüleceği açıklanmıştı. Bu açıklamanın hemen ardından yapılan seçimin yanlışlığını belirterek, Malatya hattı ile ilgili taleplerimizi dile getirmiştik. Ancak gelinen noktada, kendi bakanlarını ikna edemeyen AK Parti Milletvekillerinin nakarat cümleleri ve bir kez daha mağdur edilen bir Malatya'yla karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.

Malatya'nın hakkını her savunduğunda hükümet milletvekillerinin karşı açıklamalar yaptığını kaydeden CHP Milletvekili Ağbaba, "2014 yılı Nisan ayındaki yaptıkları açıklamada, "Ulaştırma Bakanımız ile heyet olarak yapmış olduğumuz görüşmede, bu da ilk kez söyleniyor, Mayıs ayında hızlı trenin proje ihalesini de yapıyoruz" şeklinde konuşanların, 2016 Ekim ayında hızlı tren hattı etüt projesinin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı açıklaması Malatyalılar ile dalga geçmekten başka bir şey değildir" dedi.

Ağbaba, vagon onarım fabrikası konusunda da tutarsız davranıldığını kaydederek "Hızlı tren setleri imali için Sakarya'da, Hızlı Tren Makas Fabrikası Çankırı'da, Travers Fabrikası Sivas'ta, ray bağlantı elemanları Erzincan'da kuruldu. Tren yolları için yapılan yatırımlar devam ederken, Malatya'da çok uzun yıllardır atıl bir şekilde bekletilen Vagon Onarım Fabrikası, önce hapishane yapılmak istenmiş, ardından parçalanarak ÖİB tarafından satılmıştır. Bir taraftan atıl bekletilen fabrika varken, diğer taraftan aynı nitelikte milyonlarca lira harcanarak fabrika açmak kamu kaynaklarının çarçur edilmesinden başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.