Akademik Tıp Ve Geleceğe Hazırlık Konusunda Bilgilendirme
Düzce Üniversitesi Patoloji Anabilim Dalı, University of California San Francisco (UCSF) ile Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin (TURKMSIC) katkılarıyla düzenlenen...
Düzce Üniversitesi Patoloji Anabilim Dalı, University of California San Francisco (UCSF) ile Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin (TURKMSIC) katkılarıyla düzenlenen "Akademik Tıp ve Geleceğe Hazırlık: Bir Göçebenin İzlenimleri" başlıklı çalıştay, İstiklal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
University of California, San Francisco/UCSF Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Tihan'ın davetli konuşmacı olarak yer aldığı programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitenin Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Önal ile Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, tıbbın eski Mısır ve Yunan dönemlerinden itibaren gelişim gösterdiğini ifade ederek tıp ahlakının önemi üzerinde durdu. Tıp müfredatıyla ilgili görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Şahin, öğrencilere tıp etiği ve hikmet gibi öz kavramların öğretilmesinin yararlı olacağına vurgu yaparak sözlerini sonlandırdı.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Özmerdivenli ise yaptığı konuşmasında, tıp fakültelerinde sadece teorik eğitimin yeterli olmayacağını belirterek uygulamaya yönelik eğitimin de ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Eğitimin her noktasında diyalog, işbirliği ve sosyalizasyonun önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özmerdivenli, hasta-hekim, öğrenci-öğretim üyesi ilişkilerinin öğrencilere öğretilmesi gereken temel konular arasında yer aldığını dile getirerek konuşmasını noktaladı.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Önal, etkileşimli ve öğrenci merkezli eğitim modelleri konularında eğitmenliği yaşam biçimi olarak benimsemiş Prof. Dr. Tarık Tihan'a teşekkür ederek sözlerine başladı. Bütün ülkelerde 2023 yılında tıp alanında standart eğitimin zorunlu kılınacağına dikkat çeken Prof. Dr. Önal, bu tarihe kadar Ülkemizdeki tıp fakültelerinin akreditasyonlarını tamamlamasının faydalı olacağını ifade etti.
Açılış bölümünün son konuşmasını Türk Tıp Öğrencileri Birliği adına Ada Irmak Özcan gerçekleştirdi. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Özcan, Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin tıp öğrencileri arasındaki en köklü kuruluş olduğunu söyleyerek 30 bine yakın öğrenci ağına sahip olduklarını sözlerine ekledi. Gönüllülük esasıyla çalıştıklarını belirten Ada Irmak Özcan, tıp eğitiminin kalitesini yükseltmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek konuşmasının tamamladı.
Açılış konuşmalarının sonrasında programın çalıştay bölümüne geçildi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumda Prof. Dr. Tarık Tihan; Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin düzenlediği bu tür organizasyonları önemsediğini belirterek Düzce Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Tihan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Tıp Eğitimi ve Akademik Ortam başlıklı sunumunda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak Tıpta Müfredat ve Eğitim Üçlemi ile Tıp Eğitiminde Evrensel Yetkinlik: ABD ve Türkiye konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Çalıştayın ikinci bölümünde Prof. Dr. Tarık Tihan, akademik hayatta başarılı olmak için klinik, eğitim ve araştırma dünyasında gereken yetkinlikler hakkında bilgiler verdi. Bilimsel yazarlık ve üretkenlik ilkeleri konusuna da değinen davetli konuşmacı, katılımcıların tıp alanıyla ilgili farklı bakış açıları kazanması adına önemli paylaşımlarda bulundu.
Prof. Dr. Tarık Tihan'ın ardından çalıştay, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (Düzce TTO) Direktörü Dr. Aslı Astarcı'nın sunumuyla devam etti. Dr. Aslı Astarcı sunumunda, TÜBİTAK'ın tıp alanındaki lisans öğrencilerine sağladığı ulusal veya uluslararası burs ve araştırma destek programları ile ilgili bilgiler aktardı.
Tıp alanında yurt dışında eğitim görmek veya akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler için faydalı bilgilerin paylaşıldığı çalıştay, gerçekleştirilen oturumların ardından sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.