Akpınar Büyükabdiuşağı Köyü
Büyükabdiuşağı köyü haberleri, Akpınar Büyükabdiuşağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükabdiuşağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Büyükabdiuşağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Akpınar Büyükabdiuşağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükabdiuşağı köyü son dakika gelişmeleri, Büyükabdiuşağı köyüne özgü yemekler, Akpınar Büyükabdiuşağı köyünün tarihi, Büyükabdiuşağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükabdiuşağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Büyükabdiuşağı, Kırşehir ilinin Akpınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükabdiuşağı Köyü Resimleri ve Büyükabdiuşağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Akpınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akpınar Kırşehir Arası Kaç Km? Akpınar Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve akpınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Akpınar Büyükabdiuşağı Köyünde doğan biri var mı? Akpınar Doğumlu Ünlüler Kimler?
Büyükabdiuşağı, Kırşehir ilinin Akpınar ilçesine bağlı bir köydür.
Cumhuriyet ve sonrası Tarım,hayvancılık ve karaboğaz mevkiinde üretilen üzümle geçimini sürdüren kasaba (o dönemde köy) 1999 seçimleriyle kasaba unvanı almıştır.
Batı illerine sürekli göç veren Büyükabdiuşağı'nın nüfusu bugün yaklaşık 500'dür
Yukarıda sözü edilen 'Güneydoğulu Türkmenler' kavramını Selçuk gazaları sonrası Anadolu'ya gelen Türkmenlerin Bir kısmının erken selçuk döneminde Güneydoğu Anadolu'ya yerleşmeleri ve Bizans halkından olan Ermenilerin 10. yüzyıl sonrası Anadolu içlerine sürülmesinden sonraki dönemde Bugün kasabanın bulunduğu yerin o dönemde Ermeni yerleşimi olması yüzey araştırmaları ve etnoğrafik çalışmalarla desteklendiği söylemiştir.Bu bölgenin Türkmenler tarafından yerleşim amaçlı kullanılmasının ancak Ermenilerin kilikya ve Güney Anadolu bölgesine toplu göçü sonucu 17. yüzyıl sonu 18. yüzyıl başlarında olabileceğini söylenmektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.