Almus Karadere Köyü
Karadere Köyü Haberleri, Almus Karadere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karadere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Karadere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Almus Karadere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karadere köyü son dakika gelişmeleri, Karadere köyüne özgü yemekler, Almus Karadere köyünün tarihi, Karadere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karadere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Karadere , Tokat'in Almus ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karadere Köyü Resimleri ve Karadere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Almus Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Almus Tokat Arası Kaç Km? Almus Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Almus Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Almus Karadere Köyünde doğan biri var mı? Almus Doğumlu Ünlüler Kimler?
Karadere , Tokat ilinin Almus ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adının köyün içerisinden geçen Yeşılırmak'ın kollarından birisi olan Karadere çayından geldiği söylenir. Köyün tarihi bilinenin aksine çok eskidir. Köyden daha yukarlarda iki adet Karadere adlı yerleşim yerleri ile Yeniköy isimli yeride sayarsak birkaç kez merkezinin değiştiğini söyleyebiliriz. Ancak özellikle 90'lı yıllarda definecilerin kazılarında bulunan mezar taşları, bu mezarlardaki eşyalar ( şişe, öd suyu) değerlendirildiğinde burasının eski Rum yerleşim bölgesi olduğunu düşünebiliriz. Ancak Osmanlı kaynaklarında Kafirni bölgesinin seraskerlik olduğu belirtildiğinden yine Kafirnideki kale kalıntıları, Horasan harcı v.s dikkate alındığında önemli bir Türk askeri bölgesi olduğu ortaya çıkacaktır.
Köyün gelenek ve görenekleri açısından tipik bir Anadolu Türk köyüdür.Bazı terimlerin Öztürkçe kullanılıyor olması Orta Asya'dan gelen TÜRKMEN boylarından birisi olduğunu göstermektedir. Örn yoğurt,süt= ağartı.Düğünleri Kayseri, Adana,Isparta,Aydın, K.Maraş Yörük Türkmen düğünleriyle aynı olduğu görülecektir.
Tokat iline 54 km, Almus ilçesine 18 km uzaklıktadır.Ormanların yoğun olduğu görülmeye değer bir yerdir. Özellikle köye ait Sarıçiçek yaylası ile köyün idari sınırlarıda bulunan başka köylere ait yaylalar Doğu Karadeniz Bölgesindeki yaylaları hatırlatmaktadır.Arazi engebelidir.Köy ormaniçi köy kategorisindedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köydeki arazinin kıt ve engebeli olması, artan nüfus, hayvancılığın son yıllarda ekonomik önemini yitirmesi sebebiyle son 20 yıldır köyden dışarıya göç çoktur. Özellikle İstanbul,sultanbeyli,ümraniye,esenyurt,Kacaeli,Gebze,Çayırova,Tekirdağ,Çorlu,Çerkezköy,Edirne,Keşan,İzmir Aliağa ilçeşerinde köyde bulunan hane sayısı kadar her bir yerleşim yerinde hane vardır.
Köyde 1967 yılından beri ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Telekoma ait elektromekanik santral vardır.Köyün yolu 2010 yılında kaplama asfaltla yapılmıştır,bu anlamda ulaşım problemi bulunmamaktadır.Köyde mevcut GSM şebekelerin tamamı faaliyettedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.