Altıeylül Ayşebacı Köyü
Ayşebacı Köyü haberleri, Altıeylül Ayşebacı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ayşebacı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Ayşebacı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Altıeylül Ayşebacı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayşebacı Köyü son dakika gelişmeleri, Ayşebacı Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Ayşebacı Köyü nün tarihi, Ayşebacı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayşebacı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ayşebacı Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayşebacı Köyü Resimleri ve Ayşebacı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Ayşebacı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?
Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı Fatih Sultan Mehmet Han zamanına dayanmaktadır. Rivayete göre sefere çıkan padişah konaklamak için bu köye gelmiştir. Çok susayan padişah buyur edildiği evdeki kadından bir bardak su ister. Fakat kadın padişaha bir bardak ayran getirir. Padişah bir şey demeden ayranı içmeye başlar fakat kadın ayranı getirirken içine küçük bir başak tanesi koymuştur. Padişah yavaş yavaş ayranı içer ve en sonunda dayanamaz sorar. Bu ayranın içene başak tanesi düşürmüşsün der. Bunun üzerine kadın yok padişahım bilerek attım, geldiğinde çok terliydin soğuk ayranı birden içersen hasta olursun diye korktum yavaş içip hasta olmayasın diye onu attım içine der. Sen bizim başımızsın Allah seni başımızdan eksik etmesin hasta olmanı istemem der. Bunun üzerine padişah kadına adın ne senin diye sorar kadın "Ayşe" ismini verir. Padişah kadına '' peki bu mahallenin adı ne?'' diye sorar. Kadın mahallenin isminin olmadığını deyince bu Padişah '' bu mahallenin adı Ayşebacı olsun'' der. Rivayet bu şekildedir.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Balıkesir Ovası içerisinde bulunup yeryüzü şekilleri bakımından sade düzlükler içerir.Merkeze 7 km. uzaklıktadır. Ulaşımda hem mahallenin hem de Yeni Sanayii ve de yakın yerleşimler olan bölgelerin ulaşımını sağlamak üzere gelişmiş taşımacılık yapan Ayşebacı mahallesinde, 29 tane (hat 2) şehire taşımacılık yapan minibüs bulunmaktadır. 19 tane öğrenci servis aracı bulunmaktadır. Ayrıca Balıkesir kaymaklısı için mahallede geleneksel tamamen doğal kaymak yapılmaktadır.
Mahallede bulunan durgun ve akarsular;toki arkası durgun suyu, kocadere, kurudere’dir. Yeraltı zenginlikleri olarak asfalt malzemesi olarak kullanılan taşlar sayılabilir. Mahallede karasal iklim hakimdir. Yağışlar genellikle kış ve ilkbahar aylarında görülür. Kuzey rüzgarları ve arada lodos görülür. Mahallede 530 hane bulunmaktadır.hane başına düşen nüfus ortalaması 4 tür. 230 adet tek katlı,300 adet çift katlı ev bulunmaktadır. Bunların 350 tanesi betonarmedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köy, Balıkesir Küçük Yeni Sanayii'ye çok yakın olması nedeni ile ahalinin bir kısmı burada çalışmaktadır. Mahallenin bitişiğine yapılan şahir terminali mahallenin gelişimine katkıda bulunmuş birçok gence iş imkânı sağlamıştır.ayrıca mahallenin büyük bölümünde örtü altı sebze yetiştiriciliği bulunmaktadır. Mahallede buğday ,arpa mısır, bakla, susam ve nohut ekimi yapılmaktadır. Ayrıca domates, biber, fasulye, patlıcan, bamya, turp, marul, maydanoz ,roka vb. sebzeler de yetiştirilmektedir. Mahallede seracılık oldukça yaygınlaşmıştır. 45000 metrekare örtü altı alanda sebze üretimi yapılmaktadır. Seralarda domates , biber, hıyar, marul ve patlıcan üretimi yapılmaktadır. Mahallede 2200 tane büyükbaş,1200 tane de küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Az sayıda modern hayvan barınağı vardır.Hayvanların alım satımı il merkezindeki hayvan pazarında yapılmaktadır. Hayvancılıkla ilgili araçlar:süt sağım makineleri, yem kırma, silaj makineleri, biçerdöver, biçerbağlar makineleri vb. Hayvancılıkla ilgili ürünler: Süt, yoğurt, kaymak, lor ve peynir. Bu ürünler il merkezinde, sütler ise çevredeki süt işleme tesislerinde değerlendirilmektedir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Bu okul 2007 yılı ağustos ayında "81 ilde 81 okul" kampanyasından Balıkesir iline ayrılan okuldur ve yapımı neredeyse bitmiştir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede 1 adet internet kafe, 9 adet kahvehane bulunmaktadır. Futbol Sahası garaj inşaatı nedeniyle kaldırılmıştır. Ayşebacı Fatih Spor 1. amatör kümede mücadele etmektedir ve maçlarını Ali Hikmet Paşa tesislerinde oynamaktadır. Ayşebacı mahallesi Susurluk-Balıkesir yolunun üzerindedir. Balıkesir Merkez'den kalkan Yeni Sanayii-Ayşebacı minibüsleri ve Yeni Otogar'a giden halk otobüsleri ile ulaşmak mümkündür.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.