Altındağ’da 12 Yılda 9 Bin Kadın Okuma Yazma Öğrendi

Altındağ’da 12 Yılda 9 Bin Kadın Okuma Yazma Öğrendi

Altındağ Belediyesi eğitime verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi.

Altındağ Belediyesi eğitime verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi. 12 yıldır sürdürülen eğitim seferberliği ile Altındağ'da okuma yazma bilmeyen 9 bin kadın okuma yazma öğrendi.

Altındağ Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl 400 kadın okuma yazma öğrendi. 400 kişiyi temsilen 25 kadına sertifikaları törenle verildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin elinden sertifikalarını alan Altındağlı kadınların mutluluğunu görülmeye değerdi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Başkan Tiryaki, Altındağ'da sürdürdükleri eğitim seferberliği sayesinde çok büyük mesafe alındığını, 12 yıldır büyük bir gayretle çalıştıklarını, önümüzdeki yıllarda çok büyük bir zihinsel değişimi hedeflediklerini vurgulayarak, "Altındağ'a belediye başkanı seçildiğimizde başkentin göbeğinde bu kadar fazla okuma yazma bilmeyen insanın olduğunu görmek bizi gerçekten üzdü. O günlerden başlayarak okuma yazma konusunda büyük bir seferberlik başlattık. 25 farklı mahallede hizmete açtığımız kadın eğitim kültür merkezlerimizin her birinde yıllardır gönüllü eğitmenlerimizle okuma yazma kursu veriyoruz. Bugüne kadar 9 bin kadın bu kurslardan faydalanarak okuma yazma öğrendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliği ile gerçekleştiriyoruz bu çalışmaları, onlara da çok teşekkür ediyorum. Bugün burada, yaşı ne olursa olsun imkan tanındığında, emek verildiğinde, kadınlarımızın aşamayacağı hiçbir engelin olmadığına bir kez daha tanıklık etmiş olduk. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum. Önce kadınlarımızı eğiteceğiz ki, toplum gelişsin" ifadelerini kullandı.

Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde okuma yazma öğrenen 74 yaşındaki Hatice Ceylan da, okuduğu şiirle okumanın yaşının olmadığını herkese gösterdi. Hatice Teyze, artık her işini kendi başına yapabildiğini söyleyerek, "Bir yere gitmek istediğimde otobüslerin nereye gideceğini okuyabiliyorum. Bu bile benim için çok kıymetli" diye konuştu.

62 yaşındaki Şehri Pamukçu ise okuma yazma öğrendikten sonra ilkokul ve ortaokul diploması aldığını ardından da ehliyetine kavuşup araba sürmeye başladığını anlattı. Salondan büyük alkış alan Şehri Pamukçu, "Eşimin ehliyeti yok. Onu yanıma oturtuyorum, kendi arabamla memleketim Ordu'ya tatile gidiyorum. Her şey okuma yazma öğrenmemle başladı. Çok teşekkür ederim" dedi.

Altındağ’da 12 Yılda 9 Bin Kadın Okuma Yazma Öğrendi

Altındağ’da 12 Yılda 9 Bin Kadın Okuma Yazma Öğrendi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.