Altınordu Teyneli Köyü

Altınordu Teyneli Köyü

Teyneli Köyü Haberleri, Altınordu Teyneli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Teyneli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Teyneli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Altınordu Teyneli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Teyneli köyü son dakika gelişmeleri, Teyneli köyüne özgü yemekler, Altınordu Teyneli köyünün tarihi, Teyneli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Teyneli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Teyneli , Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Teyneli  Köyü Resimleri ve Teyneli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altınordu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınordu Ordu Arası Kaç Km? Altınordu Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Altınordu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Altınordu Teyneli Köyünde doğan biri var mı? Altınordu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Teyneli , Ordu ilinin Altınordu ilçesine bağlı bir köydür.

Teyneli Köyü ordu'nun nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük mahallesidir. İlk yerlileri Türklerdir aynı zamanda Rumlar ve Ermeniler de yaşamış, halen bazı yerleşkeler rum isimleri ile anılmakta.O devirlerde mahallenin adı Boncalı olarak anılmaktadır. Osmanlıdan sonra Teyneli'nin adı Teyineli(Teyünelü) olarak geçmektedir.Köy; yer, yer ormanlık ve dağlık olduğundan bu gün adına sincap dediğimiz teyinlerin çokça yaşadığı bir mahalledir (Teyin=Sincap). Mahallenin ilk yerlileri; Hanımoğulları,Şamlooğulları,Sofuoğulları, Keleşoğulları,Mollaömeroğulları, Kadıoğulları, Kerimoğulları,Pazarcıoğulları,Tiryakioğulları, Ramadanogulları, Oturoğulları, Odabaşoğulları,ile Hallıoğulları gibi sülalelerdir. Daha sonra gelen sülaleler tarafından (Teyineli) olarak anılan köy,imar edilerek oturulacak hale getirilmiştir.Teyneli bugünkü adını içinde yaşayan Teyinlerden (sincap) almıştır. Kuruluşundan günümüze kadar,Mahallenin adı Teyneli Köyü olarak kalmıştır. Coğrafi olarak altı eğimli, muhtelif yerlerinde 5 tepesi bulunan bir köy olup, Güneyinde Dedeli Köyü ve Akkese Köyü, Kuzeyinde Çavuşlar Köyü,Doğusunda Kökenli Köyü, Batısında Yağızlı Köyü ve Kızılhisar Köyü arasında bulunmaktadır. Mahallede şebeke suyu mevcut olup, meşhur kaynak sularıda vardır.Bunlardan bazıları; Tekir Çeşmesi, Hacıhasan Çeşmesi, Taşoluk Çeşmesi, Çakal Çeşmesi ve Hanım Çeşmesi. Mahallede beş ayrı yerde mezarlık var olup,bunların hepsi Ordu köyleri içinde en bakımlı ve ağaçlandırılmış olup, wc, çeşmeleri, giriş muntazam kapıları, oturma bankları ve musalla taşları ile çevre köylerin örnek en iyi mezarlıkları kabul edilmiştir. Yerel Televizyonlarda bunu görüntüleyip diğer köyleri örnek olması açısından duyurmaktadır.

Ordu merkezine 11 km uzaklıktadır.Hafif eğim ve engebeli arazi yapısına sahip rakım olarak deniz seviyesinden takriben 90m yüksekliktedir.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fındık, Karadenizde olduğu gibi mahallenin gelir kaynağıdır. Bunun yanı sıra arıcılık, el sanatları ve yayla hayvancılığı yapılmaktadır. Mahallede 350 civarında hane İstanbul ve diğer illerde çalışmaktadır. Son yıllarda Japon menşeli birçok ülkede bulunmayan sertken yenen ağız burmayan tatlı hurmacılık Ordu'da ilk defa bu mahallede başlamıştır. Hızla gelişmekte ve çevre köyler ile illere yayılmaktadır. Bununla insanlar ve hayvanlar için değişik gıda çeşidi yapılmaktadır. Bilhassa yakın körlüğü ile bağırsak rahatsızlığına iyi geldiği denenmiş olup, doğum yapan annelere ve süt ineklerinde bol süt verdiği görülmüştür. İleride yurtiçi ve yurtdışında pekmez sanayi olarak kullanılacaktır. İkizce ilçesinde 2006 yılında sert kabuklu meyveler dışında her türlü meyveler işlenip marmelat, meyve suları ve pekmez olarak üretim yapılacak olup, bunlardan en ziyade hurma ağırlıklı olarak istifade edilecektir. Bunların yanında yeni yeni başlayan kivi, ahududu ve aşlı börtlen meyveciliğide hızla gelişmektedir. Köylünün başlıca geçim kaynağı fındıktır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır mahallenin bazı kısımlarında ve halen yapımı devam eden kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

Altınordu Teyneli Köyü Resimleri

Altınordu Teyneli Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.