Altınpark’ta Çalılardan Otomobil Yaptılar

Altınpark’ta Çalılardan Otomobil Yaptılar

Tarihi çok eski zamanlara dayanan topiary sanatı Altınpark'ta can buldu.

Tarihi çok eski zamanlara dayanan topiary sanatı Altınpark'ta can buldu. Parkın bir sokağına birbirinden güzel topiary tasarımları ile eşsiz bir güzellik kazandırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Genel Müdürlüğü, baharın gelmesiyle birlikte atağa geçti. Genel Müdürlük, geçmişi çok eski zamanlara dayanan bir budama sanatı topiary'i yeniden canlandırdı. İlk kez Roma bahçelerinde uygulandığı bilinen budama sanatı topiary, ağaç ve çalıların budanarak daha keskin hatlı ya da daha yumuşak hatlı şekillerde dekoratif biçimler almasına deniyor.

Altınpark 23 Nisan giriş kapasının devamındaki sokaktaki ağaç ve çalı gruplarına uygulanan topiary sanatı ile kamuoyunda "kaplumbağa" olarak bilinen bir araç, bir vapur ve birbirinden güzel kuşlar ortaya çıkarıldı. ANFA Genel Müdürlüğü'nün deneyimli peyzaj ekibinin oldukça titiz ve detaylı çalışmaları ile ortaya çıkarılan kaplumbağa otomobil, vapur ve kuş türleri parkın ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen park ziyaretçileri yapılan çalışmalardan oldukça memnun.

Altınpark’ta Çalılardan Otomobil Yaptılar

Altınpark’ta Çalılardan Otomobil Yaptılar

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.