Anadolu Üniversitesi Hava Kuvvetleri’ne Katkı Sunmaya Hazır
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, havacılık alanında eğitim veren ve dünyada hava limanına sahip nadir üniversitelerden biri olduklarına...
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, havacılık alanında eğitim veren ve dünyada hava limanına sahip nadir üniversitelerden biri olduklarına dikkat çekerek, Hava Kuvvetleri'nden talep gelmesi halinde pilot eğitimi konusunda kapasiteleri elverdiği ölçüde katkı sunmaya hazır olduklarını bildirdi.
Darbe girişimi sonrası ihraçlar nedeniyle pilot ihtiyacı duyan Hava Kuvvetleri'ne dönmek için pilot başvuruları başlamıştı. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü'nde öğretmen pilot olarak görev yapan Ertan Uzun, Doğan Mart ve Haris Toğar da ilk pilotlardandı. Bununla alakalı İHA'ya açıklamalarda bulunan Rektör Gündoğan, "Üç asker kökenli hocamız bu süreçte Hava Kuvvetleri'ne başvuruda bulundular. Ama henüz gidişleri gerçekleşmedi. Tabi ülkenin böyle bir durumda olması bizi de bu noktada daha özverili çalışmaya sevk ediyor ve bu hocalarımızın Hava Kuvvetleri'ne yapacağı katkılar şu aşamada elbette daha çok önem arz ediyor. Bu arkadaşlarımız da inşallah Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli katkılar yapacaklardır. Bizim için vatan savunması her şeyin önünde gelir" dedi.
"Talep gelirse memnuniyetle ülkemize katkı sunmaya hazırız"
Hava Kuvvetleri'yle pilot eğitimleri konusunda istişareler yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, "Biliyorsunuz şu anda Hava Kuvvetleri'nde ciddi bir pilot açığı var ve hızlı bir şekilde bu açık kapatılmaya çalışılıyor. Mühendislik fakültelerinden yatay geçişle geçecek öğrenciler ve bunun yanında başvurularla dönecek pilotlar olacak. Tabi bu öğrencilere uçuş eğitimi verilebilmesi ciddi bir kapasite gerektiriyor. O noktada bizden de bu alandaki kapasitemiz soruldu. Talep gelirse memnuniyetle katkı sunmaya hazırız" diye konuştu.
Kapatılan askeri okullarda hava trafik kontrol önlisans eğitimi alan öğrenciler Anadolu Üniversitesi'ne geliyor
Rektör Gündoğan, kapatılan askeri okullardaki bazı öğrencilerin üniversitelerine geleceğini de anlatarak, şöyle devam etti:
"Bunun yanında biliyorsunuz bazı askeri okullar kapatıldı. Yükseköğretim Kurulu, Ulaştırma Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde hava trafik ön lisans programı açtı. Kapatılan okullarda hava trafik kontrol eğitimi alan önlisans öğrencileri YÖK kanalıyla direkt bize aktarılıyor. Bu süreçte üniversite olarak böyle bir destek de vereceğiz."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.