Araç Pınarören Köyü
Pınarören Köyü haberleri, Araç Pınarören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınarören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Pınarören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Araç Pınarören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarören köyü son dakika gelişmeleri, Pınarören köyüne özgü yemekler, Araç Pınarören köyünün tarihi, Pınarören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Pınarören, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınarören Köyü Resimleri ve Pınarören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?
Pınarören, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski ismi "Mir-i Gürne"dir.Pınarören Köyü, Kastamonu İl Merkezi'ne 63 km, Araç İlçe Merkez'ine 18 km uzaklıktadır. Pınarören Köyünün coğrafi komşuları Güney bölgesinde Muamlı Köy'ü; Batı bölgesinde Erekli köyü; Doğu bölgesinde Köklü Yurt köyü; Kuzey bölgesinde ise Dotla köyüdür. Köyün ortalama rakımı 750m iken, yer yer bu rakam 860m'ye kadar çıkmaktadır.
Pınarören köyü, Karadeniz'e özgü serin ve yağışlı iklim tipine sahiptir. Karadeniz İkliminin hakim olduğu bölgede, yılın her mevsimi kuvvetli yağışlar ve sis olayları görülmektedir.
2012 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre, Pınarören köyü toplam nüfusu 110 kişidir. Köydeki toplam kadın nüfusu 59 kişi iken; toplam erkek nüfusu 51 kişidir. Köy nüfusunun tamamı orta yaş grubundaki bireylerden oluşmaktadır.
Köyün ekonomisi Tarım, Hayvancılık ve Ormancılık'a dayalıdır. Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılığın yanı sıra, Arıcılık ve At Yetiştiriciliği de köydeki önemli hayvancılık faaliyetleri arasındadır.
Köy sınırları içerisinde bir İlköğretim Okulu, bir Ögretmen Lojmanı, iki Köy Misafirhanesi, bir PTT Acentesi, bir Cami ve birden fazla Köy Çeşmesi bulunmaktadır.
Köyün kanalizasyon altyapısı ve köy evlerine su bağlantısı 1980'li yılların sonunda SKI Müdürlüğü tarafından tamamlanmıştır. Köye ulaşım için, İğdir bölgesindeki taksi ve dolmuşlar kullanılmaktadır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.