Aşkale Büyükgeçit Köyü
Büyükgeçit Köyü haberleri, Aşkale Büyükgeçit köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükgeçit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Büyükgeçit köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Aşkale Büyükgeçit Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükgeçit Köyü son dakika gelişmeleri, Büyükgeçit Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Büyükgeçit Köyü nün tarihi, Büyükgeçit Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükgeçit Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Büyükgeçit Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükgeçit Köyü Resimleri ve Büyükgeçit Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Büyükgeçit Köyü Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?
BÜYÜKGEÇİT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Büyükgeçit, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallenin asıl ismi bir ermeni ismi olan Kagdariç tir. Bilinmeyen tarihte büyük kağdariç tarafından kurulmuştur. Daha sonraları ismi değiştirilerek Büyük geçit olmuştur.Şimdi yaşayanların etnik kökeni ise Orta Asya'dan göç eden Oğuz TÜRKMENLER gurubudur.
Türkmen Dadaş kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.
Mahallenin gelenek ve görenekleri Orta Asya'da yaşayan Oğuz-Türkmen boylarınınkine çok benzemektedir. Dini ve milli bayramlar Türk töresine uygun olarak kutlanır.Köy'e özgü en önemli yemekler ise; çullama, kelacoş, yoğurt çorbası, su böreği, kaz lokması, fetir (gugul), kadayıf sermesi, kadayıf dolması, yavan aş, tatar böreği, yumurta gayganası, kesme aşı,yumurta pilavı gibi birçok zengin yemek kültürü vardır.Akrabalık bağları güçlüdür. Ayrıca köy halkında avcılıkla ilgilenenler de mevcuttur.Özellikle balık avcılığı hemen hemen herkesde mevcuttur.Köy odası mevcuttur.Yaklaşık 4000 adet ağac ekilmiş bulunmakta.Her evin bir ağacı bulunmaktadır.
Ayrıca düğünlerde eski Türk adetlerinde olduğu gibi.CİRİT ,güreş v.b aktiviteler yapılmaktadır.
Erzurum iline 52 km, Aşkale ilçesine 15 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Ekonomi hayvancılık, tarım, kışın ise şehir dışına inşaatçılık vb. işler için çıkılmaktadır... Son yıllarda hayvancılık iyiden iyiye gelişmektedir.
Köyümüzde İlkokul ve Orta okul bulunmaktadır. Lise ise Aşkale Lisesinde Devam Edilmektedir. Koyun butun alt yapısı tamamdır. Yalnız su sorunu vardır. Günde Sadece bir kere su verilmektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.