Astımlı Hastalar İçin Eğitim Toplantısı

Astımlı Hastalar İçin Eğitim Toplantısı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Astımlı Hasta Eğitim Toplantısı" Araştırma ve Uygulama...

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Astımlı Hasta Eğitim Toplantısı" Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ege Güleç Balbay, Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi Düzce İl Temsilciliği'yle birlikte düzenledikleri programın faydalı olması temennisinde bulundu.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin; astım ve bu tür hastalıkların tedavisinde rezerv hastane olduğunu söyleyerek Hastanenin Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı'ndan sunum yapmak üzere Düzce Üniversitesi'ne gelen Doç. Dr. Ferda Öner Erkekol'a teşekkür etti. Prof. Dr. Balbay, hayırlı bir toplantı olması dilekleriyle sözü davetli konuşmacıya bıraktı.

Doç. Dr. Ferda Öner Erkekol, "Astımlı Hasta Eğitimi" başlıklı sunumunda; hastanın tedaviye aktif katılımı, hasta doktor ilişkisi, astımla ilgili doğru bilgilendirme, astımın belirtileri, tedavi ve ilaç kullanımı konularında önemli tespitlerde bulundu.

Astımı, tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalık şeklinde nitelendiren Doç. Dr. Ferda Öner Erkekol, hastalığın mevsimsel değişiklikler gösterebildiğini ifade ederek hastalığın; anne ve babadan birinde alerji varsa çocukta yüzde 30 oranında, her ikisinde de varsa çocukta yüzde 70 oranında görülebileceğini sözlerine ekledi. İlaçların kullanılmaması durumunda astımın tekrarlayabileceği uyarısında bulunan davetli konuşmacı, bu ilaçların tansiyon ve şeker ilaçları gibi doktor kontrolünde kullanılmasını tavsiye etti. Sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi faktörlerin de astımı tetikleyebileceğini belirten Doç. Dr. Ferda Öner Erkekol, sporun astım tedavisine yardımcı önemli bir etken olduğunu dile getirerek programın sonunda astımlı hastaların sorularını yanıtladı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.