Atatürk Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı Ve Geleneksel Önlük Giydirme Töreni
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade...
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleşti.
Törene, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Remzi Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında, Öğrenci Temsilcisi Bahadır Kaynarkaya ve Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ayhan Kul günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
Konuşmasında hekimliğin bir gönül işi olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent ise hekimin görevini layığıyla yapabilmesi için aklının ve vicdanının hür olması, baskı altında hareket etmemesi gerektiğini belirtti.
Öğrencilere seslenen Dekan Levent, seçmiş oldukları tıp eğitiminin, insanlık tarihi kadar eski ve aynı zamanda kutsal bir meslek dalı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "Bu topraklarda doğmuş olan Hipokrat Tıp mesleğinin sanat olduğunu dile getirmiş, öğrencilerinin yaşamı uzatmak için çok çalışmaları gerektiğini vurgulamıştı. Sonraki yüzyıllarda, yine bu coğrafyadan yetişen, El-Razi, Zehravi, İbni Nefis, İbni Sina gibi hekimler sağlık ve hastalıklar üzerine sayısız ilklere imza atmışlardır. Günümüze gelindiğinde, Tıp, robotik cerrahi, moleküler tedaviler, kök hücre tedavileri, nanoteknoloji uygulamaları ve organ nakline varan ileri teknolojiler ile hizmet vermektedir" dedi.
"14 Mart Tıp Bayramı, tüm sağlık çalışanlarını hatırlamak, bu alandaki hizmetlerin gözden geçirilmesi ve herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması konularının dile getirilmesi açısından önemli bir gündür" sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 100 yıl önce Tıp Fakültesi öğrencilerinin işgale karşı direnerek şehit düşmeleriyle bu direnişin, 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmasının ayrı bir önem taşıdığını söyledi.
Rektörlük görevine geldiği günden itibaren sağlık alanınsan sunulan hizmetler ve yapılan yatırımlarla çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirten Rektör Çomaklı, Araştırma Hastanesi'nin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve günden güne sağlık hizmetleri ve kalitenin arttığını ifade etti.
Çomaklı: "Üniversitelerde yetişmiş öğretim üyelerimizin ve nitelikli sağlık elemanlarının sayısı arttıkça, yeni gelişen teknolojik imkanlara kavuştukça, araştırmaya yönelik alt yapı ve çalışmalara gereken önem verildikçe, ülkemizden dışa giden hasta sayısı daha da azalacak ve sağlık alanında ülkemiz dünyada yıldızlaşmaya devam edecektir.
Tıp, İnsan Sevgisi Üzerine Şekillenen Zor Bir Sanattır
Üniversitemiz, 60 yıllık süreçte sahip olduğu bilimsel birikimi sayesinde, ülkemizin 2023 vizyon ve hedeflerine uygun biçimde tüm dünyada tercih edilen bir konuma gelecektir. Büyük düşünmek esastır ve Büyük Türkiye" için yürümek değil, koşmak zamanıdır. Tıp, insan sevgisi üzerine şekillenen zor bir sanattır. Hekimlerimiz mesai gözetmeksizin hastaların sağlık bulması için hizmet veriyorlar. Sağlıklı ve mutlu bir hayat sunma çabası içerisinde olan tüm hekim, akademisyen ve sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum, hepinize saygılarımı sunuyor, esenlikler diliyorum" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından akademik kariyerleri yükselen öğretim üyelerine cüppeleri giydirildi. Tören, daha sonra 360'ın üzerinde öğrenciye önlüklerinin giydirilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.