Atıksulardaki Yeni Teknolojilere Düzenlemeler Geliyor
Türkiye'de kısıtlı olan su kaynaklarının akılcı yönetiminin ve atıksu geri kazanımının hedeflendiği proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gebze...
Türkiye'de kısıtlı olan su kaynaklarının akılcı yönetiminin ve atıksu geri kazanımının hedeflendiği proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gebze Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile resmen başladı.
Türkiye'nin su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, atıksuların geri kazanılması sürdürülebilir su yönetimi kapsamında, atıksuların geri kazanımının yaygınlaştırılması hedefleri için politikalar üreten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) yürütücülüğünde proje geliştirilecek. Atıksu geri kazanımında Membran uygulamaları için Konsantre Akım Yönetim Modeli ve Mevzuat Uygulama Metodolojisi Geliştirilmesi Projesi'nin (MEMKON) açılışı Ankara'da gerçekleştirildi. GTÜ yürütücülüğünde olan projede Süleyman Demirel Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademisyenleri de proje ekibinde yer alacak.
Proje ile yeni uygulamalar kapıda
10 Mayıs tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile GTÜ arasında imzalanan protokol ile başlayan "MEMKON Projesi" ile Türkiye'de membran teknolojileri uygulamalarından kaynaklanan konsantre akımların yönetimi konusundaki boşluğun doldurulması, yatırımlara karar verilirken kullanım suyu kalite ihtiyacına bağlı olarak membran seçimi ve konsantre yönetimi açısından bir karar destek mekanizması oluşturulması, teknik ve ekonomik analizlerin yanı sıra oluşturulacak ulusal mevzuat altlığı ile hem atıksu geri kazanımının desteklenmesi hem de yapılacak yatırımların mevzuatla uyumunun sağlanması amaçlandı.
Protokol açılış törenine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTÜ Genel Sekreter Vekili ve Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, GTÜ Öğretim üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden akademisyenler ve ilgili sanayi sektörü temsilcilerinden oluşan geniş bir yelpazede katılım sağlandı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.