Avusturalya’dan Türkiye’ye 36 Saatlik Diyabet Yolculuğu

Avusturalya’dan Türkiye’ye 36 Saatlik Diyabet Yolculuğu

Türkiye sağlık turizminde sınırları aştı. 20 yıldır Avusturalya'da yaşayan 7 yıllık diyabet hastası aşçı Aynur Şimşek, 36 saatlik uçak yolculuğundan...

Türkiye sağlık turizminde sınırları aştı. 20 yıldır Avusturalya'da yaşayan 7 yıllık diyabet hastası aşçı Aynur Şimşek, 36 saatlik uçak yolculuğundan sonra geldiği İzmir'de geçirdiği tüp mide ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Sağlık turizmi kapsamında diş impalantı, saç ekimi ve estetik ameliyatlarından sonra obezite cerrahisi de ön plana çıkmaya başladı. Diyabet hastalığı nedeniyle yüksek tansiyon ve şeker oranları hayati risk taşıyan boyutlara ulaşan Avustralya'da yaşayan Aynur Şimşek (52) ve İzmir'de yaşayan ağabeyi servis şoförü Mehmet Ali Polat (55), sağlıklarına kavuşmak için araştırma yapmaya başladı. Tüp mide ameliyatıyla tip 2 diyabet hastalığının tedavi edildiğini öğrenen iki kardeş, Türkiye'de bu operasyonu gerçekleştiren doktorları araştırmaya başladı. Şeker oranı zaman zaman 400'e kadar çıkan Aynur Şimşek, İzmir'de görev yapan Obezite Cerrahı Op.Dr. Tufan Ergenç'e ulaştı. Randevu aldıktan sonra Şimşek, geçen nisan ayında 36 saatlik uçak yolcuğunun ardından İzmir'e geldi.

"Şekerim 400'ten 100'e düştü"

İlk olarak Dr. Ergenç ve ekibi tüp mide ameliyatıyla Şimşek'i sağlığına kavuşturdu. Kız kardeşini ameliyathaneye kadar uğurlayan ağabeyi Mehmet Ali Polat da tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Bir hafta sonra da Dr. Ergenç ve ekibi, tüp mide ameliyatıyla Polat'ın midesini de üçte iki oranında küçülttü. Türk doktorlarına güvendiğini belirten Şimşek, "Ülkemizin doktorlarına güveniyorum. Bu sebeple Avustralya'dan Türkiye'ye geldim. Ameliyat olmadan önce şekerim 400 idi, şimdi 100'lere düştü. Çok mutluyum" dedi.

Bir gece rüyasında Dr. Ergenç'in kendisini ameliyat ettiğini gördüğünü belirten Şimşek, "Ertesi gün uyanıp hemen hocamı aradım ve "ben İzmir'e geliyorum" dedim. Sonra uçağa binip yola çıktım" diye konuştu.

Kız kardeşinden bir hafta sonra ameliyat olan Polat ise "Şeker, nöropati ve hipertansiyon hastasıydım. Kız kardeşim ameliyata girerken yanındaydım. Ondan da güven alarak ben de ameliyat olmaya karar verdim. Şu an çok sağlıklıyım. Şekerim 80'e kadar düştü" ifadelerini kullandı.

Diyabet hastalarının şeker ve tansiyonları düzene giriyor

Obezite cerrahisinin sağlıklı kilo kaybı sağlarken, tip 2 diyabet hastalığının tedavisinde de iyi sonuçlar verdiğini belirten Dr. Ergenç, şunları söyledi:

"Obezite cerrahisi tip 2 diyabet oluşumunda etkin rol oynayan insülin direnci ve pankreas yağlanmasına bağlı oluşabilen insülin salınımının azalması rahatsızlıklarında etkin bir çözüm sağlıyor. Artık birçok tip 2 diyabet hastası obezite cerrahisi ile sağlığına kavuşuyor. Hastaların şeker ve tansiyon oranları düzene girerken, hastalar ilaç kullanmayı da bırakıyorlar."

"Birçok ülkeden hasta alıyoruz"

Türkiye'de son yıllarda sağlık turizmi kapsamında diğer tıbbi alanlarda olduğu gibi obezite cerrahisinin de ön plana çıktığını ifade eden Dr. Ergenç, son bir yıldır İzmir'deki kliniklerinin dünyanın birçok ülkesinden hasta kabul ettiğini söyledi. Yurt dışında yaşayan yabancı ve Türk hastaların ülkemizi tercih etmesinin birçok sebebi olduğuna dikkat çeken Dr. Ergenç, "Türkiye'de deneyimli doktor ve sağlık personelinin bulunması, sağlık hizmet kalitesinin yüksek olması, empati yeteneği yüksek, güleryüzlü sağlık personellerinin görev yapması hastaların ülkemizi tercih etmelerini sağlıyor" diye konuştu.

Avusturalya’dan Türkiye’ye 36 Saatlik Diyabet Yolculuğu

Avusturalya’dan Türkiye’ye 36 Saatlik Diyabet Yolculuğu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.