Aybastı Alacalar Köyü
Alacalar Köyü Haberleri, Aybastı Alacalar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Alacalar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Alacalar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Aybastı Alacalar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alacalar köyü son dakika gelişmeleri, Alacalar köyüne özgü yemekler, Aybastı Alacalar köyünün tarihi, Alacalar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alacalar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Alacalar , Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alacalar Köyü Resimleri ve Alacalar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Aybastı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Aybastı Ordu Arası Kaç Km? Aybastı Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Aybastı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Aybastı Alacalar Köyünde doğan biri var mı? Aybastı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Alacalar , Ordu ilinin Aybastı ilçesine bağlı bir köydür.
Mahallenin ilk isminin Sevdeşlü olduğu anlaşılmaktadır. Şevdeşlü'nün 1455 yılında yapılan sayıma göre 24 hane olduğu belirtilmektedir. Daha sonradan Aynı mahallenin 1485'te 20 hane 1520'de 28 hane 1547'de 81 hane 1613'te 61 hane olduğu tespit edilmiştir. 1990 Yılında yapılan sayımlara göre nüfusu 3426'dır. Alacalar 1999'da Belediye olmuş ve Aydın SEÇKİN seçilmiştir.22 Ekim 2000 nüfus sayımlarına göre nüfusu 3.801'dir. Şu andaki muhtarı Gürel ALTUNTAŞ'dır. 1991 yılında yapılan kazılarda Tepecik mahallesinde Rumlardan kalma Kilise kalıntılarına rastlanmıştır. Bu mahallede Kervansaray ve mezarlık olduğu sanılmaktadır. 29 Mart 2009 Seçimlerinde Belediye Başkanlığını MHP Aday olan Ziya Akkuş Devralmıştır.
Beldede halkın geçim kaynağı genel olarak tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarım ürünleri olarak en fazla fındık, patates ve halkın kendi ihtiyacını karşılayacak kadar da mısır yetiştirilmektedir. Besi hayvancılığı geçim kaynağında önemli bir yer tutmaktadır. Geçim kaynağında tarım ve hayvancılık ne kadar önemli ise de gurbetçilik de göz ardı edilemez. Beldedeki vatandaşlar yaz mevsiminde yurdun çeşitli yörelerine giderek buralarda inşaat sektöründe çalışmaktadır. Yurt dışı işçiliği de hayli yaygındır. Avrupa'nın ve Orta Doğunun çeşitli ülkelerinde işçileri bulunmaktadır.
İlk İlköğretim 1949 yılında eğitime başlamıştır. Bugün Alacalar mahallesinin değişik yerlerinde 7 tane İlköğretim mevcuttur. Mahalledeki eğitim-öğretim oranı çok yüksektir. Bugün bu köylerdeki okullardan mezun olmuş çok sayıda kamu görevlisi vardır. 2003-2004 Öğretim Yılı itibarıyla Şehit Yener Şahin İlköğretim Okulunda 22 öğrenci vardır. Karacaçukur İlköğretim Okulunda 40 öğrenci; Sekağıl'da 51 öğrenci; Şahanlı'da 92 öğrenci; Tepecik'te 29 öğrenci; Alaca'da 64 öğrenci; Cındarlı'a 34 öğrenci vardır. Pamukluboğaz'da ise 87 öğrenci vardır. Okuma-yazma oranı yaşlılar arasında çok düşüktür. Her yıl Halk Eğitim tarafından kurslar açılmaktadır.
2000 nüfus verilerine göre nüfusu 3644 olan Alacaların 2007'deki nüfusu 2677'dir. Belde Düz Mahalle, Alacalar Mahallesi, Şenyurt Mahallesi ve Yeni Mahalle olmak üzere dört mahalleden oluşur.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.