Azdavay Kurtçular Köyü
Kurtçular Köyü haberleri, Azdavay Kurtçular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurtçular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Kurtçular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Azdavay Kurtçular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurtçular köyü son dakika gelişmeleri, Kurtçular köyüne özgü yemekler, Azdavay Kurtçular köyünün tarihi, Kurtçular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurtçular köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kurtçular, Kastamonu ilinin Azdavay ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurtçular Köyü Resimleri ve Kurtçular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Azdavay Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Azdavay Kastamonu Arası Kaç Km? Azdavay Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Azdavay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Azdavay Köyünde doğan biri var mı? Azdavay Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kurtçular, Kastamonu ilinin Azdavay ilçesine bağlı bir köydür.Köy 5 parça köyden oluşmaktadır. Kurtçular köyü, Dangaz köyü,Sofo köyü,Hoca köyü ve Kuz Köy.Adı eski kayıtlarda Dangaz köyü olarak geçer.Muhtarlık seçimlerini Kurtçular köyünün kazanması sonrasında köy ihtiyar heyeti kararı ile adı Kurtçular olarak değiştirilmiştir. Köyün en eski yerleşim merkezi Kuz ve sofı köyüdür. Sofo köyü eskiden Saray Azdavay Kervan yolu üzerinde idi.Kuz Köy ün ise tarihi gaşga lara dayanmaktadır.Çobanoğğulları ve candaroğulları döneminde köy sınırları içersine değirmenler kurulmuştur. Baş Değirmen Civrizo Değirmeni, Germeç gibi isimler alan bu değirmenlerin 7 tane dir. Daha sonra bu değirmenlerden birisi su hızarı olarak hizmet vermiştir.Günümüzde moddern un fabrikalarının faaliyete geçmesi ile önemini kaybetmiştir. Daday, Azdavay, Çiğlene,Samancı bölgelerinin un ihtiyacı bu değirmenler vasıtası ile karşılanırdı.Kuz Köyde türbe kayası üzerinde bir türbenin bulunduğu ancak bu türbe tahrip edildiği bilinmektedir. Baş değirmen yakınında çıkan su kaynağı değirmenlerin battal olmasından sonra dere yatağına akmakta ve suyun çıktığı yerden yaklaşık 50 metre aşağıda çok güzel bir şelale oluşturmaktadır. kurtcular şelalesi adı verilir.
Kastamonu iline 92 km, Azdavay ilçesine 17 km uzaklıktadır.Kuzköy hariç diğer köyler Sakarçal dağı nın doğu yamacına sıralanmıştır.Geçim kaynağı hayvancılık ve ormancılıktır. Tarım alanları verimsizdir.Kuz köy ise Ballı Dağ ın Kuzey Yamacındadır. Devrekani çayı bu köyü diğer köylerden ayırmaktadır. Kuz köy coğrafi yapı olarak diğer köylerden farklıdır.Baş değirmenin yanındaki şelale görülmeye değer bir yerdir. Ballı Dağ ormanlarının eteğinde yer alan Kuz köy ve civarı doğa severlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasındadır.Orman alanlarının en güzeli, yeşilin her tonu,burada mevcuttur.Tüarbe kayası kaya tırmanışı için ideal bir yerdir.Bölgeye has her türlü yaban av hayvanı bu köy sınırları içinde bulunabilir.Aylar yakınlarındaki yedi dönmeli in,Pelitören,Aylar arasındaki kanyon, Sivrice kaya ve ballıdağ görlmeye değer yerlerdir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.