Bakan Çağatay Kılıç, İit Gençlik Ve Spor Bakanları 3. Konferansında Konuştu

Bakan Çağatay Kılıç, İit Gençlik Ve Spor Bakanları 3. Konferansında Konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle İslamiyet'in yan yana getirilerek, bazı İslam ülkelerinin siyasi ve sosyal kaosa sürüklenmek istenmesinin...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle İslamiyet'in yan yana getirilerek, bazı İslam ülkelerinin siyasi ve sosyal kaosa sürüklenmek istenmesinin endişe verici olduğunu belirterek, "Bu konuda özellikle çocuklar ve gençler üzerinden yürütülmek istenen algı operasyonlarına karşı daha dikkatli olmalıyız. Yüce dinimize yönelik çirkin bilinçaltı çalışmaların bilgisayar oyunlarında dahi yer bulması sorunun büyüklüğünü göstermektedir'dedi.

Bakan Kılıç, "Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı'nın açılışında konuştu. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansına ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Kılıç, "1,7 milyar Müslüman nüfusu temsil eden İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Gençlik ve Spor Bakanları olarak, geleceğe yön verecek gençlerin yetiştirilmesindeki sorumluluğumuzun farkındayız. Bu öyle bir sorumluluktur ki Allah'ın izniyle mükafatı kendisinden kat be kat büyüktür. Rabbim bizlere başarılı olmayı nasip eylesin inşallah. İslam dünyasında takdirle karşılanan bu toplantımıza İstanbul'da ev sahipliği yapıyor olmaktan ayrıca gurur duymaktayız. Buradaki birliktelik, dostluk ve kardeşlik tüm dünyaya örnek teşkil edecek ve gelecek nesillere kuvvetli bir zemin oluşturacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"İslam ülkelerine bakış açısının değişmesi adına yanıltıcı iftiralarla mücadele edeceğiz'

Toplantının Nisan ayında İstanbul'da yapılan "İİT-2025: Eylem Programı"nın kabul edildiği İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde alınan önemli stratejik kararların takibi için de ümit verici bir adım olduğunu vurgulayan Kılıç, "Biz İslam ülkelerinin ve aynı zamanda, barış dini olan İslam'ın temsilcileri olarak, insana verilen değeri en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak gibi ulvi bir görevi üstlenmiş durumdayız. Günümüz dünyasında İslam coğrafyaları üzerinde oluşturulmak istenen negatif bir imaj ileri sürülmeye çalışıldığını maalesef görmekteyiz. Dünyanın İslam ülkelerine bakış açısının değişmesi adına İslamafobi olarak adlandırılan bir tabir kısaca iftiralar silsilesi tasavvur edildi. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri olarak bu yanlış ve yanıltıcı iftiralarla mücadele etmekte bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

İslam dinine yönelik çirkin, bilinçaltı çalışmaların bilgisayar oyunlarında dahi kullanıldığını kaydeden Kılıç şunları söyledi:

'İslam ile terör kelimesi ile kesinlikle yan yana getirilemez. İnancımız gereği yasaklanmış ve insan canına kasteden tüm yapılanmalar bizim için terör örgütüdür. İslam; din, dil ve ırk gözetmeksizin tüm mağdur ve mazlumların yanında olmuş her zaman zalimlere karşı durmuştur. Kimi Müslüman ülkelerinde bu ve buna benzer durumlar kullanılarak bugün siyaseten ve sosyal bakımdan kaosa sürüklenmek istenmesi ayrıca endişe vericidir. Bu konuda özellikle çocuklar ve gençler üzerinden yürütülmek istenen algı operasyonlarına karşı daha dikkatli olmalıyız. Yüce dinimize yönelik çirkin bilinçaltı çalışmaların bilgisayar oyunlarında dahi yer bulması sorunun büyüklüğünü göstermektedir. Bahsettiğimiz sorumluluğun ağırlığını burada bir kez daha görmüş oluyoruz ki; sahip olduğumuz gençlik potansiyelini en iyi şekilde muhafaza ederek tüm olumsuzluklardan arındırmak zorundayız."

"15 Temmuz'da milletimiz kendi devletini, koruyarak bir demokrasi zaferi kazanmıştır'

15 Temmuz'da Türkiye'de yaşanan darbe girişimini de anlatan Kılıç, "Bu darbe girişiminden esas amaç milletimizin iradesinin gasp edilmesiydi. Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik varlığına göz dikenler büyük bir kaos planı yaptılar. Milletimiz bu darbe girişimine karşı vakur bir şekilde mücadele vermiş ve kendi devletini, geleceğini koruyarak büyük bir demokrasi zaferi kazanmıştır. Bu hain darbe girişimi, bugün Pensilvanya'da bulunan teröristbaşı Fethullah Gülen'in hakimiyetindeki terör örgütü FETÖ tarafından yapılmıştır. Bu süreçten sonra ülkemizde başlattığımız ve uluslararası arenada da başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere kirli yapılanmalarını anlattığımız FETÖ ile mücadelemiz sonuna kadar, kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"FETÖ, benzer eylemleri diğer ülkelerde de yapabilir"

Kılıç, FETÖ'nün benzer eylemleri diğer ülkelerde de yapabileceği uyarısında bulunarak, "Bu örgütün yurt dışında bazı ülkelerde de gerek eğitim gerekse ticari kurumlarının olduğunu biliyoruz.15 Temmuz'da Türkiye'de yapmak isteyip başaramadıkları hain girişim, benzeri hareketlerle bu ülkeleri de tehdit eder konumdadırlar. Ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerde de hain amaçlar doğrultusunda hareket etmesinler diye Türkiye olarak dostane bir şekilde üstümüze düşeni yapıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha, 15 Temmuz gecesinden itibaren yanımızda olan İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerimize teşekkür ediyor, yaklaşık 170 ülkede faaliyet gösteren bu hain yapılanmaya karşı ortak hareket etmek adına dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Yurt dışında ülkemiz adına eğitim faaliyetleri özellikle bundan sonraki dönemlerde sadece tek muhatap mekanizma devletimiz olacaktır Bundan sonra da hiçbir yapı ve kuruluşun devlet kurum ve kuruluşlarının önüne geçemeyeceğinin altını çizmek istiyorum. "dedi.

'Hainler, söz konusu vatan, olunca aziz milletin gözünü kırpmadan tankların önünde duran gençlerini hesap edemediler'

İslam dünyasının umudunun inançlı bir nesil olduğunu kaydeden,'15 Temmuz gecesi yüreğiyle, bileğiyle, imanıyla meydanlara çıkan, vesayet odaklarının girişimi ile gerçekleştirilmek istenen oyuna asla izin vermeyen ülkemiz gençliğinde, bu inancı görmekten gurur duyduk. Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler sandılar ki, bu millet korkacak, meydanları, sokakları bırakıp evlerine çekilecek. Ama söz konusu vatan, millet, bayrak ve kutsal değerler olunca bu aziz milletin gözünü kırpmadan tankların, silahların, helikopter ve uçakların önünde duran gençlerini hesap edemediler. İşte bu inanç, anlayış ve duruş bizi onlardan ayırmaktadır. Biz emri vesayet odağı olan kısıtlı iradeden değil, külli iradeye sahip Cenabı Hak'tan alıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bu duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz'diye konuştu.

Ortadoğu'nun kadim medeniyetler havzası olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Ortadoğu, bir takım odaklar tarafından bataklık olarak nitelendirilse de biz bunu asla kabul etmiyoruz. Burası birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir medeniyetler havzasıdır. Biz Ortadoğu'da her zaman barıştan yana olduk; din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm dünya ülkelerine birlik ve beraberliğin değerini gösterdik. Filistin'deki gencimizden ne kadar sorumluysak, Afganistan, Keşmir, Dağlık Karabağ, Somali gibi ülkelerin gençlerinden de sorumluyuz. Bütün gençlerimiz bizim kardeşimizdir. İslam ortak paydasında gençlerimiz buluşuyor. İnşallah bu işbirliğimiz ilerleyen zamanlar içerisinde meyvelerini daha iyi bir şekilde verecektir " şeklinde konuştu.

"Suriyeli gençlerin kaderi de bizim için özel önem taşımaktadır'

Gençleri ümmet ve millet bilinciyle yetişmiş bireyler olarak gördüklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Gençlerimiz sadece ve sadece kardeşlik ruhuyla yetiştirilmektedir. Bizleri bir araya getiren en büyük ideal budur. Sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesinde, bundan 1400 sene önce bütün insanlığa hitaben şöyle seslenmiştir: "Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Peygamber Efendimizin göstermiş oldukları istikamet üzere milyonlarca Suriyeli mülteci kardeşimize ev sahipliği yaptığımız için Suriyeli gençlerin kaderi de bizim için özel önem taşımaktadır. Çünkü biz öteden beri tarihsel bağlarla birbirimize bağlıyız " ifadeleri kullandı.

Suriye savaşının sonucu olarak, Türkiye'nin dünyada mültecileri ağırlayan en önemli ülke olduğunu anlatan Kılıç şunları kaydetti:

'İleri medeniyet ve uygarlıktan dem vuran bazı ülkeler maalesef Suriye'deki insanlık dramına sessiz kalırken oradan ülkemize sığınan kardeşlerimizi kendi öz kardeşimiz bildik, onları biz bağrımıza bastık. Türkiye olarak bu sorumluluğu hissetmekte ve başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere gerekli girişimlerde bulunmaktayız. Suriyeli misafirlerimiz bizim kardeşlerimizdir. Bu anlamda İnşallah 1-2 Kasım 2016 tarihinde İstanbul'da 6.sı düzenlenecek "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadının Rolü" Bakanlar Konferansında da ele alınacaktır. Yeterli mi? Değil tabiî ki… Tüm İslam dünyası olarak, gençler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar kısacası tüm insanlık bunları tekrar yaşamasın diye, masum halklar böyle her tarafı silah ve savaşla çevrilmiş bir dünyada yaşamasın diye, bizim bu süreçleri çok güçlü şekilde, cesaretle, kararlılıkla sorgulamamız, hakkımızı aramamız gerekmektedir. Bir daha da bu tür insanlık ayıbının yeniden yaşanmamasını sağlamalıyız. Bizi birbirimize düşürmek isteyen kirli odaklar, kendi karanlık planlarında tuzaklarına kendileri düşecektir. Biz İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri olarak birbirimize en sıkı şekilde kenetlenerek güçlü imajımızı her daim korumalıyız.'

"Türkiye olarak bizim tüm üye ülke gençlerine kapımız açıktır"

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirvesi'nde onaylanan İstanbul Merkezli "Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi"ni faaliyete geçirme kararının da terör ve organize suçlarla mücadelede uluslararası topluma güçlü bir mesaj olduğunu ifade eden Kılıç, "İstanbul'daki zirvede Türkiye ve Kazakistan'ın önerdiği İslami yakınlaşma süreci girişimi de memnuniyet vericidir. Türkiye olarak bizim tüm üye ülke gençlerine kapımız açıktır. Türkiye'mizde gençliğimizin yetişmesi ve donanımlı birer birey olmaları adına her geçen gün Gençlik Merkezi ve Gençlik Kamplarımızın sayısı artırmaktayız. Bu gün itibari ile 29 olan Gençlik Kamplarımızdan 2016 yılı içerisinde 60 bin 638 gencimiz faydalanmıştır. Gençlik Kamplarımızda verdiğimiz; Kur'an-ı Kerim, Değerler Eğitimi, Tarih ve Medeniyet, Bağımlılıkla Mücadele gibi eğitimlerin yanı sıra Kamp Programlarımız kapsamında; "Peygamber Efendimizin Hayatı', "Temel Dini Değerler" gibi derslerimize de gençlerimiz yoğun ilgi göstermektedir" dedi.

Uluslararası Gençlik Kampından da bahseden Kılıç, "Bakanlığımız, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu işbirliği ile "Gençler Eylemde: Barış, Dayanışma ve Ortak Değerler" temalı bir kamp gerçekleştirilmiştir. Bu kampta ortak bir medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünya ve toplum sorunlarına duyarlı, insanlığa ve topluma her yönüyle katkı sağlayabilen, değerlerine sahip çıkan yarının genç liderlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve ortak değerler etrafında güçlü yarınlar inşa edilmesi amaçlanmaktadır. Uluslararası gençlik kampına İslam İşbirliği üyesi 30 ülkeden temsil edilmiş, bu kamplarımıza toplam 261 genç katılmıştır. 225 adet Gençlik Merkezimizde ise yaklaşık 1,5 milyon üye gencimiz bulunmaktadır. İslam İşbirliği Teşkilatının dost ve kardeş ülkelerinin gençleri de proje kapsamında ülkemizde yer alan bu gençlik merkezi ve gençlik kamplarımızdan yararlanabilirler" diye konuştu.

'2021 yılında İslam Dayanışma Oyunlarını İstanbul'da misafir edecek imkanlara sahibiz'

İslam Dayanışma oyunları da değinen Kılıç, konuşmasında sporun tüm olumlu yönleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri arasında bulunan dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştireceğini ve gençlerimiz ve sporcularımız vasıtası ile yeni yeni kültürel bağlar kurulmasına vesile olacağını ifade etti. Kılıç," 4'üncüsü Bakü'de düzenlenecek olan oyunları İslam ülkelerinin sporcularını birbirine yaklaştıracak ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın prensipleri doğrultusunda önemli ve kalıcı hizmetler verecektir. Türkiye olarak böyle güzel bir organizasyonu İstanbul'da düzenleyerek tüm üye ülkelerimizin sporcularını ağırlamak ve İslam Dayanışma oyunları vesilesi ile sporun birleştirici gücü ile birliğimize katkı sağlamak istemekteyiz. Bizden önce tabii önümüzdeki yıl Bakü'de bu oyunları düzenleyecek olan Azerbaycan'ın en iyi şekilde bu oyunlara ev sahipliği yapacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Yüzyıllarca Başkentlik yapmış ve İslami Tarihi eserleri ile tüm dünyanın hayranlıkla baktığı dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul'umuz, İslam dayanışma Oyunlarına değer katacağı gibi organizasyonun tanınması yönünde de katkı sağlayacaktır.2021 yılında İslam Dayanışma Oyunlarını İstanbul'da misafir edecek tüm tesis ve konaklama imkanlarına sahibiz" şeklinde konuştu.

"Güçlü ve köklü ortak medeniyetimizden aldığımız ilhamla gençlerimize sahip çıkmalıyız"

İslam İşbirliği Teşkilatı'na mensup ülkelerin Gençlik ve Spor Bakanları'na büyük görevler düştüğünü belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki aile ortamımızı ve bir ağacın dalları olma özelliğimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Yine bu kapsamda İnşallah; İslam İşbirliği Teşkilatı'na mensup ülkelerle hâlihazırda görüşmeleri devam eden Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bunları da inşallah en kısa süre içerisinde karşılıklı olarak imzalayarak önümüzdeki dönem içerisinde ülkelerimiz arasındaki işbirliğini de arttırarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Ümit ediyorum ki, yapacağımız çalışmalarda iyi bir performans ile iyi bir verim elde edeceğiz. Sağlıklı bir yönlendirme ile konferansımız geleceğe doğru yapılacak güzel birliktelikleri ortaya koyacaktır. Bilim, sanat, düşünce ve medeniyet ahlakıyla gençlerimizi yarınlar için daha donanımlı hale getirmek durumundayız. Güçlü ve köklü ortak medeniyetimizden aldığımız ilhamla gençlerimize sahip çıkmalıyız. Geçmişten aldığımız güç ve ruhla geleceğimizi şimdiden şekillendirmek bizim sorumluluğumuz altındadır. Gerekli eğitim, siyaset ve ekonomi alanların yanında spor ve sosyal faaliyetlerle gençlerimizi hazırlamalı, desteklemeliyiz. Kalkınmadan mesleki eğitime, sosyal dayanışmadan dünya ölçekli siyasi çözümlemelere kadar, doğru strateji ve destek ile gençlerimize çözümler sunmak istiyoruz."

Gençlerin, doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, "Biz İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bu kıymetli hazineye sahibiz ve en doğru şekilde bu gençlerimizi yönlendirmeliyiz. Bizim medeniyetimiz insanı madden ve ruhen yetiştirmek üzerine kurulu bir anlayıştır. Çünkü biz böyle bir medeniyetin varisleriyiz. Bu anlamda bizler sorumluluğumuz gereği gerekli alt yapı ve hizmetler ile gençlerimizin önünü açacağız. Gençlerimiz de kendi sorumlulukları ve kendilerine yakışır bir şekilde ülkelerine, milletlerine ve inançlarına en iyi şekilde hizmet edecekler" dedi.

"Şu anda İslam İşbirliği Teşkilatı zirve başkanlığını yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği daimi komitesi başkanıdır" diyen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye bu sıfatla özellikle ticaret, ulaştırma ve iletişim, turizm, tarım, yoksulluğun azaltılması ve mali işbirliği alanlarındaki çalışma ve projelere aktif olarak katkıda bulunmaktadır. Bu durum Allah'ın izniyle tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri için de hayırlı sonuçlar verecektir inşallah. Gerçekleştirdiğimiz bu önemli organizasyonda Bakanlığımızla işbirliği yaptıkları için İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliğine, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumuna, İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız. Sizleri misafir etmekten onur duyduğumuzu bir kez daha ifade ederek İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları Konferansımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyoruz."

Bakan Çağatay Kılıç, İit Gençlik Ve Spor Bakanları 3. Konferansında Konuştu

Bakan Çağatay Kılıç, İit Gençlik Ve Spor Bakanları 3. Konferansında Konuştu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.