Bakan Çelik: ’’Ne Bugün Ne Dün İntikal Eden Hiçbir Olumsuz Hadisenin Sümen Altı Edilmesi Söz Konusu Olmamıştır’’

Bakan Çelik: ’’Ne Bugün Ne Dün İntikal Eden Hiçbir Olumsuz Hadisenin Sümen Altı Edilmesi Söz Konusu Olmamıştır’’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hakkında verilen gensorunun görüşmelerinde, "Tarım ve Kredi Kooperatifi Gıda A.Ş. 2011, 2012, 2013 yıllarında...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hakkında verilen gensorunun görüşmelerinde, "Tarım ve Kredi Kooperatifi Gıda A.Ş. 2011, 2012, 2013 yıllarında meydana gelen zararın 50 milyon TL olduğuna dair iddia ortaya atıyorsunuz. O dönemdeki yönetim ve ilgili müdürler Merkez Birliği'in iştiraki olan Tarım ve Kredi A.Ş. iddiaları soruşturmuş, yargıya intikal ettirilmiş, ilgililer hakkında 38 hukuk davası, 35 icra dosyası, 2 savcılık takibi ve bir ceza davası bulunmaktadır. Ne bugün ne dün intikal eden hiçbir olumsuz hadisenin sümen altı edilmesi söz konusu olmamıştır" dedi.

TBMM Genel Kurulunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmaması görüşüldü. Genel Kuruldaki görüşmeler sırasında konuşan Bakan Faruk Çelik, Türkiye'nin Avrupa'da sığır ithalatında birinci olduğu iddialarına ilişkin olarak, "Avrupa'da yüzde 71 domuz eti tüketiliyor. Onun için burada mukayeseler yapılırken hayvan, canlı hayvan, sığır ithalatını bugün olan hadiseymiş gibi takdim etmenizi de anlamakta zorlanıyorum. 1969 yılında 654 bin dolarlık et ve hayvan ithalatı gerçekleştirilmiş. 1990'da 123 milyon dolarlık ithalat gerçekleşmiş. 1995 yılında 420 milyon dolarlık canlı hayvan ve et ithalatı gerçekleştirilmiş. 2000 yılında 34.5 milyon dolarlık, 2016 yılında da aynen 1995 yılında olduğu gibi 422 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirilmiş" ifadelerini kullandı.

Üre fiyatlarının daha yüksek olduğu iddiası hakkında ise Çelik, "Tonu piyasada bin lira, Tarım Kredi'de 926 lira. Burada laf söylediğiniz zaman bunun altının dolu olması lazım" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Tarım ve Kredi Kooperatifine ilişkin olarak, "Tarım ve Kredi Kooperatifi Gıda A.Ş.'de 2011, 2012, 2013 yıllarında meydana gelen zararın 50 milyon TL olduğuna dair iddia ortaya atıyorsunuz. O dönemdeki yönetim ve ilgili müdürler Merkez Birliğinin iştiraki olan Tarım ve Kredi A.Ş. iddiaları soruşturmuş, yargıya intikal ettirilmiş, ilgililer hakkında 38 hukuk davası, 35 icra dosyası, 2 savcılık takibi ve bir ceza davası bulunmaktadır. Ne bugün ne dün intikal eden hiçbir olumsuz hadisenin sümen altı edilmesi söz konusu olmamıştır. Genel müdürün maaşını soruyorsunuz. Maaşı 20 bin lira, net aldığı maaş 20 bin lira. Burada Tarım Kredinin yapmış olduğu çalışma 17 şirketin 9'unu kapatmış veya diğer şirketlerle birleştirmiş" dedi.

Havza bazlı destekleme yöntemine geçtiklerini ifade eden Çelik, hayvancılıkta yerli besiyi ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bakan Çelik, "Ovaların korunması, tarımsal arazilerin sit alanı ilan edilmesi çalışmalarımızı başlattık. Geçen hafta 41 ova daha ilan edildi. Buralara çivi çakılamayacak, buralar tarım arazisi olarak korunacak. Bugün itibariyle 192 ova oldu" diye konuştu.

Bakan Çelik: ’’Ne Bugün Ne Dün İntikal Eden Hiçbir Olumsuz Hadisenin Sümen Altı Edilmesi Söz Konusu Olmamıştır’’

Bakan Çelik: ’’Ne Bugün Ne Dün İntikal Eden Hiçbir Olumsuz Hadisenin Sümen Altı Edilmesi Söz Konusu Olmamıştır’’

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.