Bakan Koca Açıkladı: Kızamık Vakalarının Yüzde 86’sı İstanbul’da, Salgın Yok!
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kızamık vakalarının artış göstermesi sonrasında salgın iddialarını ve 4 bin Suriyeli sağlıkçı istihdamı konularında gelen tepkilere karşı açıklamalarda bulundu. Bakanlar toplantısı sonrasında açıklama...
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kızamık vakalarının artış göstermesi sonrasında salgın iddialarını ve 4 bin Suriyeli sağlıkçı istihdamı konularında gelen tepkilere karşı açıklamalarda bulundu. Bakanlar toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakana Koca, kızamık vakalarının yüzde 86’sının İstanbul’da olduğunu, salgının söz konusu olmadığını, vakaların kontrol altında tutulduğunu kaydetti.
Bakan Koca Oran Verdi, Kızamıkta İstanbul Alarmı!
Bakan Koca, kızamık ile ilgili bir salgının söz konusu olmadığını, vaka artışlarının kontrol altında olduğunu söyledi. Tespit edilen vakalar ile ilgili gerekli tedavilerin uygulandığını söyleyen Koca, “Filyasyon çalışmaları sıkı şekilde yapılıyor. şu an göç nedeniyle birçok ülkedeki kızamığın arttığını biliyoruz. Bizde de bölgesel olmak üzere İstanbul ağırlıklı olarak vakalar var. Vakaların yüzde 86’sı İstanbul’da” dedi. Aşılama konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Koca, aşısız veya aşılı çocuklara aşı yaptırılması çağrısında bulunarak aşılamanın devam ettiğini söyledi.
Suriyeli Sağlıkçı İstihdamı Açıklamasına Düzeltme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları tarafından tepki çeken Suriyeli sağlıkçı istihdamı konusundaki sözlerinin anlaşılmadığını ifade eden bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, “Yabancı misyonlara bilgi vermek üzere göçmen sağlığıyla ilgili ne yapılması gerektiğini anlattığımız bir konuşmaydı. Göçmen sağlığı merkezleri sadece yabancılara yani ağırlıklı Suriyelilere hizmet ediyor. Çalışanları da biz bir eğitimden geçirerek, Suriyeli vatandaşlardan seçerek, orada geçici süreyle eğitimden geçirerek, Suriyeli vatandaşlardan seçerek istihdam ediyoruz. o parayı da AB fonlarından ödüyoruz. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarından, Suriyeli bir doktor veya hemşireye ücret ödenmesi söz konusu dahi değil. Üstelik Suriyeli sağlık çalışanıyla göçmenlere sağlık hizmeti vererek, üzerimizdeki yükü hafifletmiş de oluyoruz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.