Bakan Yılmaz: “Türkiye’nin En Büyük Zenginliği Beşeri Sermayesidir”
Turkcell'in desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim gören özel yetenekli çocukların...
Turkcell'in desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim gören özel yetenekli çocukların eserlerinin sergilendiği Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali, Manavgat'ta törenle başladı.
Festival açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler ve çok sayıda davetli katıldı.
BİLSEM'in önemine dikkat çeken Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, dünyada 4'üncü sanayi devriminin yaşandığını ifade ederken, "Türkiye ise öğrenci zenginliği ve tecrübeli öğretim kadrosuyla bu büyük kalkınmada önemli katkılarda bulunacaktır. Ülkeleri teknoloji kullanan ve teknoloji üreten ülkeler olarak ikiye ayırdığımızda Türkiye'nin de teknoloji üreten ülkeler sınıfında olmasını istiyoruz. Endüstri 4.0'la beraber 2040'da dünyanın en büyük ekonomisinin 3'ünün Asyalı olacağı hesaplanıyor. Birinci Çin, ikinci Hindistan, üçüncü ABD ve 4'üncüsü Japonya şeklinde 2040 projeksiyonu var. Türkiye, doğu ve batı arasında enerji, bilim ve teknoloji, eğitim gibi alanlarda çok avantajlı bir ülke" dedi.
Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin ne petrolünün ne de doğalgazının olmadığını, en büyük zenginliğinin beşeri sermayesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin bugünkü gücünü ve başarısını beşeri sermayesi sayesinde yakaladığını belirten Bakan Yılmaz, "Türkiye beşeri sermayesi sayesinde dünyada en büyük ekonomi olarak 16'ncı sırada. Yeter mi, yetmez? Eksikliğimiz var. 860 trilyon dolar olan milli gelirimizin 2 katrilyon dolar olmasını istiyoruz. Bütün bunların gerçekleşebilmesi için de eğitime daha fazla önem vermemiz gerekmektedir. Eğitimi ihmal ederseniz her şeyi ihmal ediyorsunuz demektir. Türkiye olarak milli gelirin yüzde 5,8'ini eğitime ayırmaktayız. Kalkınmış ülkelerin ortalaması ise 5,7'dir" dedi.
Nobel ödüllü Prof.Dr. Aziz Sancar ve dünyanın en genç profesörü unvanına sahip Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu'nun Türkiye'deki ilk ve ortaokullardan mezun olduğunu ve bunu gururla tüm dünyaya gururla anlattıklarına dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Türkiye olarak yakın zamana kadar tüm silahlarımızı ve savunma sanayisinde dışa bağımlı iken bugün kendi tankımızı, kendi uçağımızı, kendi uydumuzu yapıyoruz, kendi füzemizi yaptığımız bir döneme geldik. İstiyoruz ki burada yetişen evlatlarımız geleceğin Türkiye'sinin yöneticisi olsun. Özel yetenekli çocuklarla inşallah Türkiye'nin yarını bugünden çok daha iyi olacaktır" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.