Bangladeşli Öğrencilerin Gazi Üniversitesi Rektöründen Talebi Var

Bangladeşli Öğrencilerin Gazi Üniversitesi Rektöründen Talebi Var

Ülkemizde farklı üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Bangladeşli öğrenciler, Yeni Dünya Vakfı (YDV) Uluslararası Öğrenciler Konseyi...

Ülkemizde farklı üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Bangladeşli öğrenciler, Yeni Dünya Vakfı (YDV) Uluslararası Öğrenciler Konseyi koordinatörlüğünde, Türkiye-Bangladeş Formu 2017 çerçevesinde Ankara'da düzenlenen gençlik kampına katıldı. Öğrenciler, kendi ülkelerindeki üniversiteler ile eğitim konusunda işbirliği yapılması talebinde bulundu.

Kamp kapsamında Gazi Üniversitesi'ne yapılan ziyarette, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve YDV Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özer, Türkiye'deki Bangladeşli Öğrenciler Derneği Başkanı Mostafa Faisal, YDV Uluslararası Öğrenciler Konseyi Başkanı Hafijur Rahman ile YDV Ankara Komisyon Başkanı ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ejder Kındıracı hazır bulundu. Ziyaret sırasında bir tanıtım toplantısı da düzenlenerek, misafir öğrencilere Gazi Üniversitesi hakkında bilgiler verildi.

Özer, Gazi Üniversitesi'nde daha fazla Bangladeşli öğrenci görmek istediklerini belirterek, "Gazi Üniversitesi olarak çok önemli sosyal imkan ve avantajlara sahibiz. Seçim yaparken bunları göz ardı etmeyin" dedi ve Bangladeşli öğrencilere köklü bir dil olan Türkçe'yi çok iyi öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Bangladeşli öğrenciler adına konuşan Hafijur Rahman da Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan'dan, kendi ülkelerinde bulunan üniversiteler ile eğitim konusunda işbirliği yapılması isteğinde bulundu.

Misafir öğrenciler konuşmaların ardından Rektör Uslan'a iletilmek üzere desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi taktim etti.

Bangladeşli Öğrencilerin Gazi Üniversitesi Rektöründen Talebi Var

Bangladeşli Öğrencilerin Gazi Üniversitesi Rektöründen Talebi Var

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.