Barış Pınarı Harekatı Hatıra Ormanı Oluşturuldu
Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda daha yeşil bir Türkiye ve gelecek nesillere çevre bilinci oluşturmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan hatıra ormanında Barış Pınarı Hare
Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda daha yeşil bir Türkiye ve gelecek nesillere çevre bilinci oluşturmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan hatıra ormanında Barış Pınarı Harekâtı ve harekât sırasında şehit olan Astsubay Çavuş Ahmet Topçu da unutulmadı. Ağaç dikimi gerçekleştirilen hatıra ormanına ‘Barış Pınarı Harekâtı Astsubay Çavuş Ahmet Topçu’ ismi verildi.
Çambaşı Yaylası’nda düzenlenen törenle 800 ladinin toprakla buluşturulduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ağaç sayısını gelecek yıl 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
“HAREKÂTIN VE ŞEHİDİMİZİN ADI BU ORMANDA YAŞATILACAK”
Ağaç dikimi töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bizim bölgemiz yeşil bir bölge ama şehrimizde ağaç eksikliği var. Bu vesileyle Çambaşı Doğa Tesisine ağaçlandırma projeleriyle katkıda bulunduk. Bu çalışma turizm açısından da son derece önemli bir adım oldu. Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla şehit olan Astsubay Çavuş Ahmet Topçu kardeşimizin adını da oluşturduğumuz hatıra ormanımıza veriyoruz. Bu vesileyle hatıra ormanımızın adını Barış Pınarı Harekâtı Astsubay Çavuş Ahmet Topçu Hatıra Ormanı olarak belirledik. Böylece Barış Pınarı Harekâtı ve harekât sırasında şehit olan kardeşimiz Astsubay Çavuş Ahmet Topçu’nun ismi hatıra ormanımızda yaşatılacak” dedi.
“ORDU DÜNYA ÇAPINDA BİR MERKEZ OLACAK”
Görevde olduğu süre zarfında Ordu’nun dünya çapında bir merkez olacağını ifade eden Başkan Güler, “Ordu’daki gibi denize bu kadar yakın bir kayak merkezi yok. Şehirden bu bölgeye 1 saatte ulaşmak mümkün. Bu kayak merkezinin pist sayısını 5’ten 14’e, pist uzunluğunu da 5 km’den 15 km’ye çıkartacağız. Ordu’muz 3 aylık bir şehir olarak kabul ediliyor. Hâlbuki Ordu 12 ayı canlı olan bir şehir. Çambaşı Kayak Merkezi’nin kar kalitesi diğer bildiğimiz pistlerden daha iyi bir durumda. Türkiye Kayak Federasyonuyla görüşmeler yaptık. Ulusal bir kayak yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. Ordu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak burayı aynı zamanda eğitim merkezi haline getiriyoruz. Benim dönemimde Ordu dünya çapında bir merkez olacak” şeklinde konuştu.
BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.