Başkan Kahveci “Aşıyı Reddedenler Toplumsal Hayattan Tecrit Edilmeli”önerisini Gündeme Taşıdı

Başkan Kahveci “Aşıyı Reddedenler Toplumsal Hayattan Tecrit Edilmeli”önerisini Gündeme Taşıdı

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, aşı reddinin Türkiye’de önemli bir halk sağılğı sorunu haline geldiğini belirterek, “Bazı ülkelerde aşıyı reddedenlerin toplumsal hayatta tecrit edilmesine kadar bir dizi uygulama olduğu düşünüldüğü...

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, aşı reddinin Türkiye’de önemli bir halk sağılğı sorunu haline geldiğini belirterek, “Bazı ülkelerde aşıyı reddedenlerin toplumsal hayatta tecrit edilmesine kadar bir dizi uygulama olduğu düşünüldüğünde aşı reddi üzerinde ısrarla durulması gereken bir meseledir” dedi.

Başkan Kahveci Türkiye’de 7 yılda çocuklarına aşı yaptırmayan ailelerin sayısı 183’ten 23 bine çıktığını, kızamık v.b gibi salgın hastalıklarının yok olmaya yüz tutmuşken binlerle ifade edilen rakamlara yükseldiğini ifade etti. Kahveci, “Devletin toplum sağlığını koruması gibi bir görevi de olduğuna göre aşı reddi konusunda süratle önlem alınmalı, çare bulunmalı ve aşı reddini tamamen ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Türkiye’de aşılar hakkında sürekli yapılan kara propaganda geride bıraktığımız birkaç yıl içerisinde çok yol almış ve geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açması gibi tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır. Bu halk sağlığı sorununun geleceğimiz olan çocuklarımızı olumsuz şekilde etkilemesi de işin vahametini göstermektedir. Bu rakamlara bakıldığında Türkiye’nin sağlığı için çözülmesi gereken konuların başında aşı reddi olduğu açıktır. Bazı ülkelerde aşıyı reddedenlerin toplumsal hayatta tecrit edilmesine kadar bir dizi uygulama olduğu düşünüldüğünde aşı reddi üzerinde ısrarla durulması gereken bir meseledir. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere ilgili kurum ve bilim adamlarının çalışmaları ve açıklamaları aşıyı zaruri gösterirken; konunun uzmanı olmayan, bilimsellikten uzak kişilerin yaptıkları açıklamalar, yazdıkları yazılar ve bunların üstüne hukuki boşluklar nedeniyle halk sağlığın tehlikeye düşürülmesi kabul edilemez. Devletin toplum sağlığını koruması gibi bir görevi de olduğuna göre aşı reddi konusunda süratle önlem alınmalı, çare bulunmalı ve aşı reddini tamamen ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.