Başkan Yaşar, Öğrencilerle Kariyer Günleri’nde Buluştu

Başkan Yaşar, Öğrencilerle Kariyer Günleri’nde Buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günleri'nde öğrencilerle bir araya...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günleri'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla okulun konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte öğrencilere seslenen Yaşar, başarıya giden yolda yapılması ve yapılmaması gereken hususlardan bahsetti. Öğrencilere sevmedikleri mesleğin okulunu okumamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Yaşar, "Eğer başarılı olmak istiyorsanız ilk iş sevdiğiniz bölümü okuyup, sevdiğiniz işi yapmak. Sevmediğiniz bir işte başarılı olmanız çok zor" dedi.

Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu vurgulayan Yaşar, "Ben de bir meslek lisesi mezunuyum. Ülkemizde maalesef meslek liselerine gerekli önem verilmiyor. Bugün sanayicimiz ara elaman sıkıntısı içerisinde. Üniversitelerden mezun çocuklarımız iş sıkıntısı çekiyor. Okulunuzun kıymetini bilin. Mesleğinizi seviyorsanız önünüz açık. Öğrenmek için bu okulda okuyun. Hangi branştaysanız o branşı en iyi şekilde öğrenerek buradan mezun olun. İşte o zaman başarı arkanızdan gelecektir" diye konuştu.

"Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çeşitli lise yok"

Başkan Yaşar, "Eğitim sistemindeki sıkıntının faturasını sizler ödüyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çeşitli lise yok. Dünyada iki tip lise var; meslek lisesi ve normal lise. Siz meslek lisesinde olmanın kıymetini bilin çünkü buradan çıkınca hayata daha çabuk atılırsınız, daha kolay iş bulursunuz" değerlendirmesinde bulundu. Yaşar'a yakın ilgi gösteren öğrenciler ise program sonunda sorular sordu. Öğrencilerin sorularını tek tek dinleyen Yaşar, eğitim sistemindeki aksaklığın çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Yaşar, Öğrencilerle Kariyer Günleri’nde Buluştu

Başkan Yaşar, Öğrencilerle Kariyer Günleri’nde Buluştu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.