Başkan Yıldırım’dan Yök Kararına Tepki

Başkan Yıldırım’dan Yök Kararına Tepki

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) Açıköğretim sistemindeki 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesine...

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) Açıköğretim sistemindeki 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesine ilişkin aldığı karara tepki gösterdi. Yıldırım, "Açıköğretim bir işe girme yarışı değil, eğitim yöntemidir. Birçok kişiyi mağdur eden bu kararı YÖK'ün derhal kaldırması gerekir" dedi.

YÖK'ün 18 Mart'ta aldığı karar gereğince 2016-2017 öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi, (AÜ) Açıköğretim sistemindeki iktisat ve işletme fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi sırasında çoktan seçmeli sorularda, 4 yanlışın 1 doğru cevabı eksiltmesi kararı AÜ Senatosunca onaylandı. Bu karara tepki gösteren Başkan Özgür Yıldırım, "Hem diğer sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan hem de eğitim almaya çabalayan kişileri mağdur eden ve adaletsizliğe yol açan bu kararın kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"Öğrenciler umutsuzluğa sürüklenecek"

YÖK'ün aldığı bu kararın birçok kişiyi mağdur edeceğini söyleyen Yıldırım, sınavlarda 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulamasından vazgeçilmesini isteyerek, "AÖF bir eğitim yöntemidir. Kişiler burada işe girmek için değil, okul okumak için çabalıyorlar. Başlatılan bu uygulama ile doğru bilinen sorular dahi yanıtlanmayacak ve öğrenciler umutsuzluğa sürüklenecektir. YÖK'ün bir an önce bu uygulamaya dur demesi gerekiyor. Örgün eğitim sisteminde bile 4 yanlış 1 doğruyu götürmezken, uzaktan eğitimde bu tip bir uygulamaya geçilmesi yersiz. Bu mantık dışı kararın bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. Hem çalışıp bazı sorumlulukları üstlenen hem de eğitim hayatına devam eden kişilere haksızlık yapılmaktadır. Yanıtlar yanlışsa yanlış kalsın, doğru yanıtları etkilemesin" şeklinde konuştu.

"Kazanılmış hakkımızı değersizleştiremezsiniz"

"Toplu sözleme kazanımımız olan lisans tamamlamayı değersizleştiren üniversiteleri de kınıyoruz" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

Lisans tamamlamada bölümlerindeki harç parası 785 TL olması akıllara, toplu sözleşme kazanımımız olan lisans tamamlamayı değersiz kılmaktadır. Lisans tamamlamaların uzaktan eğitimle olacağının söylenmesi daha sonra açıköğretime çevrilmesi Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi harç bedeli olarak 785 TL olması da ayrı bir soru işaretidir. 4 yanlış bir doğruyu götürüyorsa, burada iyi niyetin olmadığı, sırf sınıf tekrarı yapılması adına yapılmış bir üniversitelere gelir kapısı haline getirilmesini kabul etmiyoruz."

"Kabul edemeyiz"

Anadolu Üniversitesinde harç bedeli 235 TL iken İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinde harç bedeli olarak 785 TL vermenin lisans tamamlama okuyanlara yapılan büyük haksızlık olduğunu kaydeden Yıldırım, "Aradaki uçurum düzenlenmesini Anadolu Üniversitesi ne verilen harç bedeli miktarına çekilmesini talep ediyoruz. Çalışan sağlık personelleri çoluk çocuğunun rızkından artırıp okul bitirmeye çalışırken şartları zorlayarak sınıf tekrarı yapmaları beklentisi akıllara "acaba üniversitelerin lisans tamamlamayı gelir kapısı olarak mı görüyorlar?" sorusunu getiriyor. Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.