Bel Ve Boyun Fıtığı Nasıl Oluşur?
Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Dinç insanların en büyük sağlık sorunlarından biri olan bel ve boyun fıtığının neden ve nasıl oluştuğunu anlattı. Bel Ve Boyun Fıtığı Nasıl Oluşur? ”Boyun fıtığı günümüzde...
Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Dinç insanların en büyük sağlık sorunlarından biri olan bel ve boyun fıtığının neden ve nasıl oluştuğunu anlattı.
Bel Ve Boyun Fıtığı Nasıl Oluşur? ”Boyun fıtığı günümüzde oldukça yaygın olarak gördüğümüz bir hastalık haline geldi” diyen Op. Dr. Muhammet Dinç boyun fıtığı hakkında yaptığı açıklamada, “Boynumuzun 7 tane küçük kemikten ve diskten oluşan omurga yapısı var. Dolayısıyla bu kafamızın yükünü taşımakta. Bildiğiniz gibi de sürekli hareket halinde. Yıllar içinde yıpranmalar oluşmakta, zorlanmalar oluşmakta. Ters hareketler, ters pozisyonda durmalar diske binen yükü arttırdığı için dolayısıyla disklerde zaman içerisinde yıpranmalar neticesinde yırtıklar, fıtıklaşma oluşmakta ve bu da ciddi boyun ağrılarına yol açmaktadır. Hatta boyun fıtığında meslek hastalığı da diyebiliriz. Günümüzde bilgisayar başında çok uzun süre geçirmek, doğru pozisyonda oturmamak ve sürekli cep telefonuna bakmak, bunların her birisi diski zorlayan durumlardır.Dolayısıyla boyun fıtığı günümüzde oldukça yaygın olarak gördüğümüz bir hastalık haline geldi” diye konuştu.
Bel Fıtığı Nedir, Nasıl Oluşur?
Bel fıtığının en önemli nedenlerinden birisinin obezite hastalığı olduğunu belirten Op.Dr. Muhammet Dinç, şunları söyledi, “Bel fıtığı , insan 2 ayak üzerinde yürüyen canlı olduğu için bel disklerinin en çok geliştiği canlı insandır. Çünkü yük taşıyan yapılardır ve günümüzde en önemli nedenlerden birisi obezitedir. Bunun yanında spor yapmama, doğru beslenmeme,zorlayıcı işlerde bulunma tabi ki bel fıtığının oluşmasına yer açmaktadır. Bel fıtığı eski insanlarda olmuyor muydu, tabi ki oluyordu. Ama günümüzde teşhisi daha rahat konan bir hastalık haline geldiği için toplumda sıkça görülmekte ve neredeyse toplumun %80’inde bel fıtığına rastlamaktayız” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.