Belediye Başkanları Bir Araya Geldi
1877 yılında kurulan Bodrum Belediyesini ve Bodrum'u yöneten Belediye Başkanlarının gözünden Bodrum'un anlatıldığı "Bodrum Belediye Başkanları" kitabı...
1877 yılında kurulan Bodrum Belediyesini ve Bodrum'u yöneten Belediye Başkanlarının gözünden Bodrum'un anlatıldığı "Bodrum Belediye Başkanları" kitabı yayınlandı.
Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından "Bodrum Belediye Başkanları" adı ile hazırlanan ve içinde 1877 yılından bu güne kadar görev yapmış olan merkez ve belde belediye başkanlarının biyografilerinin derlenerek fotoğraflarla desteklendiği çalışmanın tanıtımı Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Başkanlarla birlikte görev yapan meclis üyelerinin de yer aldığı kitap tanıtım etkinliğine başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere Bodrum'da görev yapmış eski başkanlardan Tuğrul Acar, Mazlum Ağan, Cevat Bilkiç ile Emin Anter'in kızı Berrak Anter, Ertuğrul Önüt'ün torunu Erim Önüt, belde belediye başkanlarından İbrahim Çömez, Remzi Güngör, Halil İbrahim Filis, Mehmet Onur Şahbaz, Ali Server Yazgan, Mehmet Tire, Mehmet Ülküm, Celal Yıldızhan, Halil İbrahim Kaynar, İsmail Altındağ ve Bodrum yarım adasında görev yapmış meclis üyeleri katıldı.
Öncelikle tanıtım videosunun gösteriminin yapıldığı toplantıda, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Yayın Sorumlusu Fikret Hıdır kitap hakkında bilgiler vererek, "Bodrum Belediye Başkanları kitabını hazırlarken Bodrum Belediyesi'nin tarihçesini çıkartmak istedik. Ona başladık ama Bodrum, o kadar zengin, o kadar geniş, o kadar farklı içeriğe sahip bir şehir ki baş edemedik. Arkadaşlarla birlikte konuyu Bodrum'un Cumhuriyet dönemi belediye başkanları üzerinden işlemeye başladık. Çok enteresan bilgilere ulaştık. Bodrum Belediyesi'nin kuruluş tarihinin aslında iki sene daha önce olduğunu bulduk. Karaada'nın nasıl bizde kaldığını, Türkiye toprağı olduğunu öğrendik. Bu çalışmayı yaparken Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürümüz Ummahan Yurt bizi hep destekledi. Yaklaşık bir buçuk yıl araştırma yaptık. Yüzlerce belge inceledik. Osmanlıcadan birçok belgeyi çevirdik. Kitabı hazırlarken şöyle bir ikilem yaşadık; sadece Bodrum belediye başkanları üzerinden giderken 2014'te kapanan belde belediyelerini unutmamalıyız deyip onlara da birer sayfa ayırmaya çalıştık. Muhakkak daha fazla çalışmalar
yapacağız. Ekipte araştırmacı çok arkadaşımız var. Bodrum her bölgesiyle, her mahallesiyle kendine özgü güzel bir yer. Biz de elimizden geldiği kadar gelecek nesillere buranın nasıl Bodrum olduğunu anlatmaya çalıştık. Ben, çok uzatmayacağım sözü. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarım Berrin Ak, Fatma Sarıkaya, Cezmi Çoban, Deniz Özbaş, Özer Ahıska, Serhat Ergün ve müdürümüz Ummahan Yurt'a çok teşekkür ediyorum ve onları sahneye davet ediyorum." şeklinde konuştu.
"Bugün, Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşıyorsa sizin eserleriniz olduğunu asla unutmuyorum."
Fikret Hıdır tarafından sahneye davet edilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek böyle bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ve yaşanan atmosferden duygulanmamanın imkanı olmadığını ifade ederek, "Değerli başkanlarım, meclis üyelerim, bu güzel kitaba emeği geçen tüm arkadaşlarım. Şöyle bir baktığımızda duygulanmamak elde değil. Hepimizin Bodrum Yarımadası'nda ufak da olsa imzaları, izleri var. Önemli olan bugün burada -her zaman söyledim bir kez daha söylüyorum- hangi siyasi düşünceden olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun birlik beraberlik içinde birbirimize sarılabiliyorsak, birbirimizi öpebiliyorsak ve şakalar yapabiliyorsak işte güzel olan bu. Bu da Bodrum'un farkı arkadaşlar. Hepinize çok teşekkür ediyorum, medeni görüşünüzden dolayı. Tabii başkan arkadaşlarım bilir, meclis üyelerim bilir. Hani derler ya bekara karı boşamak kolaydır diye. Gel o koltuklara otur da o koltuklara, bir bak bakalım. Dışarıdan eleştirdiğin kadar kolay oluyor mu? Gerçekten arkadaşlar, Bodrum'a, yarımadaya bir çivi çakan herkese ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hiçbir şey kolay olmuyor. Bugün bakıyoruz birçok belde belediyemiz kapandı. Gönül ister ki hepsi açık olsun ama olmadı. Tabii ki bu beldelere emeği geçen arkadaşlarımı bir kalemde unutma şansımız var mı? Bu insanlar ailelerinden uzak kaldı, kimileri beldesi için trafik kazaları yaptı, kimisi de hayatını kaybetti. Hepsinin bir tek amacı vardı; doğup büyüdüğü yere hizmet etmek. Onun için ben, özellikle bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Bodrum Belediye personeline, dışarıdan katılan büyüklerime ve özellikle bizi kırmayıp buraya gelen değerli başkanlarıma, meclis üyelerime, hısım ve akrabalarına gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bodrum'un ne kadar medeni olduğunun, birlik ve beraberlik içinde ne kadar hoşgörüyle yaşadığının en güzel göstergesidir bu. Gönül ister ki Türkiye'nin her yerinde bu görüntüler olsun. İnsanlar birbirine sarılabilsin. Ama bizlerin başlattığı bu güzellikler umuyorum ülkemin her yerine yayılacak. Usanmadan, bıkmadan, mücadele ruhumuzdan vazgeçmeden sevgiyi ve hoşgörüyü, birliği ve beraberliği Türkiye'nin her yerine götüreceğiz arkadaşlar. Gönül ister ki Türkiye'de yüz tane daha Bodrum yaratalım. Gönül ister ki bu topluluklar ülkemizin her yerinde olsun. Bizim için önemli olan kardeşliktir, birliktir, beraberliktir. Bu güzellikleri sergileyen Bodrum Yarımadası'nda hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklamış on bir belediye başkanıma geçmişinden bugüne görev yapmış meclis üyelerime gerçekten teşekkür ediyorum. Bugün Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşıyorsa sizin eserleriniz olduğunu asla unutmuyorum. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.
Başkan Kocadon, konuşmasının ardından ise sahneye davet edilen Başkanlara, "Bodrum Belediye Başkanları" kitabını hediye ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.