Beü, Dünyaya Podolog Yetiştirecek
Türkiye'nin ve Zonguldak'ın ilk kamu kurumuna ait ve kamu hizmeti yürüten merkez olma özelliğini taşıyan BEÜ Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma...
Türkiye'nin ve Zonguldak'ın ilk kamu kurumuna ait ve kamu hizmeti yürüten merkez olma özelliğini taşıyan BEÜ Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, podoloji birimiyle podolog yetiştirecek.
Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye'nin ve Zonguldak'ın ilk kamu kurumuna bağlı hizmet yürüten merkez olma özelliğini sürdürüyor. Merkez, obezite ve diyabet hastaların tedavisine öncülük ederken bir yandan da eğitim ve araştırma hizmetlerini sürdürecek.
Ayak bakım ve tedavi hizmetleri olan podoloji biriminin de oluşturulması ile merkezden Türkiye'ye podologlar yetiştirilecek. Türkiye'nin gözde merkezlerinden biri haline gelmesi beklenen Obezite ve Diyabet Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, merkezin faaliyete geçmesine katkı sağlayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür etti. Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni; edinilen tecrübelerle özellikli bir merkez haline getirdikleri anlatan Bayraktaroğlu, şöyle dedi:
"Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma Merkezimiz kamuda bu nitelikte kurulan üniversite bünyesinde kurulan ilk ve önemli merkez. Burada obezite hem de diyabet hastalarına bakılırken hem eğitim hem araştırma hizmetleri de yürütülecek. Bu bir akademisyenin eğitiminden tıpta doktor olacak veya uzman hekim olacakların eğitimine kadar geçen süredeki alacakları obezite ve diyabetle ilgili eğitim alanlarını oluştururken bunun yanında da bu konuda bilimsel anlamda araştırmalar yapabilecek bir merkez haline getirildi. Bireysel anlamda obezitesi olan hastaların tanı, tedavi ve ihtiyaçlarını belirleyip takiplerini yapabilme, tedavilerini ayarlamak için burada gerekli donanıma sahip durumdayız. Diyabet hastalarının da tanılarını, tedavilerini ve tetkiklerini yapabiliyoruz. Özellikli obez olan hastaların vücut yağ analizlerinin yapılıp, kan değerlerine bakılıp, bunların medikal tedaviye ihtiyacı olanların tedavideki sorunlarına göre bunları belirleyip tedavileri uygulayabiliyoruz. Geriye doğru baktığımızda üniversite olarak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in katkılarıyla burası hayata geçmiş durumdadır. Kendisine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Oxford Üniversitesi olsun, Danimarka'daki diyabet merkezi olsun buralardan elde ettiğimiz tecrübelerle burayı özellikli bir merkez haline getirdik. Yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde binanın tamamlanması, insan kaynakları, malzemelerine kadar burası önemli bir hem eğitim, hem araştırma em de topluma hizmet açısından bir merkez haline getirilmiş oldu. Merkez içerisinde ileride hizmete girecek olan ayak bakım ve tedavi hizmetleri (podoloji) birimimiz oluşturuldu. Bu birimde hem podolog yetişecek, hem hasta hizmetini alacak. Araştırmalar da yapılacak. Türkiye genelinde artık yeni yeni şekillenen bir alan. Bu açıdan ön lisans ve yüksek lisans diğer eğitim alanları da burada olacak. Dolayısıyla hem eğitim alan hem araştırma yapan hem de hizmet almak isteyenler için önemli bir merkez haline gelecek."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.