Beü Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Sertifika Eğitimlerine Devam Ediyor

Beü Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Sertifika Eğitimlerine Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilen eğitim merkezleri; tıbbi, fiziki, teknolojik ve eğitici kapasiteleri doğrultusunda...

Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilen eğitim merkezleri; tıbbi, fiziki, teknolojik ve eğitici kapasiteleri doğrultusunda değerlendirilmektedir. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Sertifikalı Eğitim Programı Standartları'na göre yapılan başvurular neticesinde, yerinde denetimlerle değerlendirilerek onaylandığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından duyuruldu. Eğitim merkezi yetkisi alan merkez, ilimiz ve Batı Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere 81 vilayetteki kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan tüm hemşireler sertifikalı eğitim programlarından faydalanabiliyor. Hastanelerde büyük önem taşıyan yoğun bakım hizmetleri ve ameliyathane hizmetleri bu ünitelerde görev yapan tüm personel gibi hemşirelerin de özel bir eğitim almaları gerekmektedir. Merkez, bu eğitimleri verecek tüm donanıma sahip olması nedeniyle sertifika programlarına başvurdu. Yapılan başvuru Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal şunları söyledi:

"Üniversite ve devlet hastaneleri ile özel hastanelerin yoğun bakım ve ameliyathane ünitelerinde görev yapan hemşireler, alması gereken ve zorunlu olan bu sertifikalı eğitimler için farklı illere gönderiliyordu. İlimizde görev yapan hemşireler, farklı yerlerdeki eğitimlere katıldıklarında konaklama başta olmak üzere pek çok sorun yaşanmaktaydı. Bu kapsamda ilimizde ve çevre illerde görev yapan personellerin merkezimizde sertifikalandırılması kurumlar ve kişiler açısından olumlu bir gelişme olmuştur. Merkezimizde yapılan bu eğitimler Türkiye'nin tüm hastanelerinde görev yapan hemşirelerin katılımına da açık olacak şekilde yürütülmektedir. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programları ile koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşireleri yetiştirilmektedir. Ayrıca Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı ile de hastalara uygulanacak tüm cerrahi girişimlerde ve uygulamalarda etik ve yasal ilkeleri gözetebilen, steril ve aseptik şartları bilen, bu şartlara uygun olarak operasyona hazırlanan, hasta güvenliği doğrultusunda önlemler alan, operasyon sonrası oluşabilecek komplikasyonları değerlendirebilen, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazanmış hemşireler yetiştirilmektedir. Şu ana kadar 2 ameliyathane sertifikasyon programında 44 adet, 3 de yoğun bakım ünitesi sertifikasyon programında 62 adet hemşire sertifika hakkı kazanmıştır."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer programın tüm sağlık çalışanları adına büyük önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi: "Merkezimizde, ilimizde ve çevre illerde görev yapmakta olan tüm sağlık personellerinin gelişmesine ve yetkinleşmesine yönelik hizmet vermekte olan sertifika programlarımız ile sağlık çalışanlarının sertifikalandırılmaları sağlanmış olup; ilimiz ve çevre iller de yer alan sağlık hizmet sunumu yapan kuruluşlar adına ve çalışanları adına büyük önem arz etmektedir. Bu bağlam farklı alanlarda, ilerleyen tarihlerde sertifikasyon programlarına devam edilecektir."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.