Beü’de ‘Ulusal Akademik Ar-ge Proje Destekleri’ Konferansı
Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından "Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri" konferansı düzenlendi.
Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından "Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri" konferansı düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım; projenin üretkenlik ve düşünce olduğunu söyledi. Yardım, "Projeler aracılığıyla hayal edilenleri kağıda ve oradan da alana aktarabiliriz. Biz geldiğimizde var olan Proje Destek Ofisini güçlendirmek için çalışmalarımızı başlattık. Üniversitemiz için öncelikli olan Avrupa Birliği Projesi, ama hem üniversitemize hem de bölgemize katkı sağlayacak turizm projemizin yansıra birkaç projemiz daha var. Geçen hafta müracaatı son bulan Sosyal Destek Programı (SODES) projelerine tahmin ettiğimizden daha çok proje geldi. Bu çalışmalar TÜBİTAK projelerine de yansıyacaktır" dedi.
Üniversitenin proje konusundaki teknik destek açığını kapatmak amacıyla bu ofisin kurulduğunu belirten Proje Destek Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Çınar ise, "Bugünkü toplantımız TÜBİTAK tanıtım toplantısıdır. Nisan ayı sonunda AB projeleri konusunda proje yazma eğitimi de verilecektir. TÜBİTAK proje yazma eğitimini de mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Eylül ayından itibaren de üniversitemizin teknik destek konusunda sıkıntısı kalmayacağını düşünüyorum. Üniversitemizin SODES'e yapılan başvurularının en yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Kısa zamanda ekibimizin çalışmaları sayesinde 20'ye yakın projenin yapılmasını sağladık. İlerleyen dönemlerde de ofisimizin katkılarıyla TÜBİTAK projelerinde de çok fazla proje yapılacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.
TÜBİTAK'ın akademisyenlere verdiği destekler ve destek programlarından bahseden TÜBİTAK ARDEB Uzmanı Dr. Fatih Sinan Esen de, "Projeye başvuru yapacaksak, proje ekibi içerisindeysek veya projeyi değerlendirmek istiyorsak, Araştırma Bilgi Sistemine (ARBİS) kayıt yaptırmamız gerekir. Proje; başı ve sonu belirlenmiş olan benzersiz çıktılar hedefleyen kontrollü bir çabadır. Proje için gerekli olanlar bilgi sermayesi, beşeri sermaye, ayni sermaye ve nakdi sermayedir" şeklinde konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.