Bilim Ve Sanat Teşvik Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu
"Anadolu Üniversitesi Bilim ve Sanat Teşvik, Hizmet Ödülleri", Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
"Anadolu Üniversitesi Bilim ve Sanat Teşvik, Hizmet Ödülleri", Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Bilim, teknoloji, sanat ve spor alanlarında yapılan çalışmalar çerçevesinde 2 bin yılından bu yana verilen platin, altın ve makale performans ödülleri, Brezilya Büyükelçisi ve birçok öğretim elemanının katılımıyla, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından takdim edildi.
Açılış konuşmasını yapmak üzere sözü alan Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitelerin 3 temel fonksiyonu olduğunu belirterek, bunların eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet fonksiyonları olduğunu dile getirdi. Gündoğan açılış konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi olarak, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada öğrencileri olan, çok geniş kitlelere eğitim öğretim hizmeti sunan büyük bir üniversiteyiz. Bu yönümüzle her zaman gurur duyuyoruz. Şu ana kadar, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon öğrencisi olmuş dev bir aileyiz. Bunun yanında, Anadolu Üniversitesi, topluma hizmet noktasında çevresinden başlayarak sadece Eskişehir'de değil, dünyada nerede bir Türk varsa onlara erişme hedefiyle her zaman dünyanın her noktasına ulaşabilen bir üniversite olmuştur. Tabi ki, üniversiteyi üniversite yapan en önemli noktalardan biri de yapılan araştırmalardır. Anadolu Üniversitesi olarak sadece eğitim-öğretim yapan ve topluma hizmet sunan değil aynı zamanda araştırmacılık yönü kuvvetli olan da bir üniversiteyiz. Son yıllarda rakamlara bakıldığında sayılar bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. 2016 yılı itibariyle yaklaşık bin tane bilimsel araştırma projesi yürütülüyor" ifadelerine yer verdi.
Gerçekleştirilen projelerin sadece bilimsel araştırma değil aynı zamanda ekonomik, sosyal ve toplumsal katma değeri olan projeler olduğuna da değinen Rektör Gündoğan, yayın faaliyetlerinde SSCI ve SCI makale sayısının 450'leri aştığını, teşviğe başvuran akademik personel sayısının bu yıl itibariyle yüzde 41, akademik teşvik yönetmeliğine göre tam puan alan sayısının ise geçen yıla göre % 607 oranında yükseldiğini ifade etti. Prof. Dr. Naci Gündoğan sözlerini şöyle sürdürdü, "Bundan sonra Anadolu Üniversitesi adından adından sadece açıköğretim ile ya da iki kampüsü ile söz edilmesini değil, akademik performansı güçlü olan, yayın yapan, araştırma ve projeler yürüten ve projeleriyle hem ekonomik hem de toplumsal bir katma değer oluşturan boyutlarıyla da konuşulmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." Prof. Dr. Naci Gündoğan, konuşmasının ardından öğretim elemanlarına sırasıyla ödüllerini verdi.
"Başarıyı ödüllendirme, kurum olmanın gereğidir" şiarıyla ve seçici kurullarca belirlenen ve 8 sayılı senato kararıyla platin, altın ve makale performans ödülleri, toplamda 126 öğretim elemanına dağıtıldı. 2016 Yılı Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Ödülüne, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saliha Ilıcan, 2016 Yılı Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Teşvik Ödülüne, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Özge Bağlayan, 2016 Yılı Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Ödülüne İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Kılıçaslan, 2016 Yılı Anadolu Üniversitesi Sanat Ödülüne, Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Lilian Maria Tonella Tüzün ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Rahmi Atalay, 2016 Yılı Anadolu Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülüne, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Emre Can, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Ergin Soyal ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Özge Güncan, 2016 Yılı Anadolu Üniversitesi Hizmet Ödülüne ise Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Balpınar layık görüldü.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.