Bolu Sorkun Köyü

Bolu Sorkun Köyü

Sorkun Köyü haberleri, Bolu Musluklar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sorkun köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Sorkun köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bolu Sorkun köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sorkun köyü son dakika gelişmeleri, Sorkun köyüne özgü yemekler, Bolu Sorkun köyünün tarihi, Sorkun köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sorkun köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sorkun , Bolu ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sorkun Köyü Resimleri ve  Sorkun köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşar Bolu Arası Kaç Km? Bolu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Bolu Sorkun köyünde doğan biri var mı? Bolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

SORKUN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Sorkun, Bolu ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Sorkun, Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür.Dörtdivan ve çevresine Oğuz Türkleri’nin Kayı Boyları’nın yerleştiği tarih kitaplarından bilinmektedir.köy halkının giyim kuşamı,konuşma diyaleği[1] ve sülale isimleri[2] bunu pekiştirmektedir.
Dini bayramlarda köy şenlenmekte,eski günler yad edilmektedir.Evler tek tek dolaşılıp bayramlaşma geleneği devam etmektedir.İki mahalle sırasıyla birbirine yemek ziyafeti vermektedir.Rakım : 1173 metre

Enlem : 32° 2' 60 E

Boylam : 40° 40' 60 N

Sorkun Köyü'nün Aşağı Mandra (Tabakgilin Mandrası) ve Yukarı Mandra (Durakgil Mandrası) olmak üzere iki mandrası mevcuttur.Göl Yaylası olarak adlandırılan bir adet yaylası, Bıçkı ve Aladağ olarak adlandırılan iki adet de aladağı mevcuttur. Bıçkı yamacında bulunan Saçlık Tepesi Bolu’nun da en yüksek tepelerinden biridir.Tahmini yüksekliği 2200 metredir.

İki mahalle arasından geçen Sorkun Deresi Ulusu’yla nihayetlenmektedir.Sorkun Deresi kaynağını Aşağı Mandra altındaki Gökçe Pınar’dan almaktadır. Son yıllardaki kuraklık nedeniyle dere kuruma derecesine gelmiştir
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy ahalisinin çoğunluğu büyük şehirlere göç etmiş olup,özellikle inşaat sektöründe çalışmaktadır.Ticaretle uğraşanların sayısı da oldukça fazladır.Son yıllarda özelikle tavuk üretim çiftlikleri ve büyükbaş hayvan üretim çiftliklerine yöneliş ivme göstermektedir.

Köye yöneliş gün geçtikçe artmaktadır,özellikle emekli konumuna gelmiş ve maddi durumu iyi olan köy halkı köye betonarme evler yaparak ve eski evlerini restore ederek buralara sahip çıkma ve buralarda yaşama arzusunu ortaya koymuştur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.Köyün içme suyu ihtiyacı 2007 yılında yaylalardan getirilen buz gibi kaynak suyuyla giderilmiştir. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Sorkun Köyü’nün tek ilkokulu bayır mahallesinde 1966 senesinde inşa edilmiş olup 2000'li yıllara kadar iki mahalleye de hizmet vermiştir,nüfusun azalmasıyla birlikte merkezi eğitim programı dahilinde hizmetine ara vermiştir.Okul servis arabaları Sorkun Köyü ve çevre köylerin çocuklarını ilçeye götürüp getirmektedir

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.