Borçların Yapılandırılmasında Son Gün 25 Kasım

Borçların Yapılandırılmasında Son Gün 25 Kasım

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanunun getirdiği avantajlardan yararlanma süresinin 25 Kasım 2016 tarihinde sona erdiğini belirterek, bu kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların müracaatlarını bir an önce yapmalarını istedi.

Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, 6736 sayılı devlete olan borçların yapılandırılmasının vatandaş adına önemli bir fırsat olduğunu ve borcu olan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. 6736 sayılı af yasası ile vatandaşların devlete karşı olan borçlarına taksitle ve daha az tutarla ödeme imkanı getirildiğini vurgulayan Özselek, "Borçlara karşı getirilen yapılandırma kolaylığından faydalanmak isteyen herkesin yapılandırma çalışmasını son gün olan 25 Kasım 2016 tarihine bırakmadan bir an önce işlemlerini tamamlamaları kendilerine fayda sağlayacaktır. Bu konuda özellikle matrah artırımı, bilanço kalemlerinin düzeltilmesi ve stok affı gibi yapılandırma kapsamına giren konuları vatandaşlarımız mutlaka değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

Borç yapılandırma işlemlerinin 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlerini kapsadığını ifade eden Özselek, "Borçlar Haziran ayı ve öncesini kapsıyor. Haliyle Temmuz ayındaki borçlar bu yasa kapsamında yer almıyor. SGK, vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi alacakları, ayrıca belediyelerin idari para cezaları, su, atık su ve katı atık ücreti alacakları, belediyelere ödenmesi gereken paylar hariç, beyana dayanan vergilerde ve 2016'ya ilişkin 30 Haziran'dan önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları da yeniden yapılandırma kapsamında yer almaktadır" şeklinde konuştu.

Borçlara karşı yapılacak olan ödemelerin peşin ve taksitli olmak üzere iki şekilde yapılacağını belirten Özselek, "Yapılandırmadan sonra ilk taksit ödemesi Kasım ayında başlayacak. Diğer taraftan sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit Aralık ayında başlıyor. Vatandaş borçlarını 6-9-12-18 taksitler şeklinde iki ayda bir ödeyebilecek. Bazı yapılandırma başvurularında peşin ödemede büyük kolaylıklar sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.