Bü’de Etkin Kur’an Öğrenimi Tartışıldı
Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen "Teorikten Pratiğe Kur'an Öğrenimi" panelinde etkin Kur'an öğretim teknikleri konuşuldu.
Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen "Teorikten Pratiğe Kur'an Öğrenimi" panelinde etkin Kur'an öğretim teknikleri konuşuldu.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından "Teorikten Pratiğe Kur'an Öğrenimi" paneli gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, geçmişten günümüze Kur'an eğitimine değinerek "Toplumumuz İslamiyet konusunda karanlık dönemler yaşamıştır. Medeniyetini, kültürel değerlerini İslam'a göre tevarüs ettiren bir toplumda, gerçekten sıkıntılı günler geçti. Ondan sonraki dönemlerde eğitimde seküler anlayışın yaşandığı yıllar oldu. Gerçekten şimdi hafızlık eğitimi alan, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuyan insanlara gıpta ile bakıyorum, onları tebrik ediyorum." dedi.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen panelin oturum başkanlığını yapan Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ise Kur'an'ın insanlığı aydınlattığını belirterek, "İlk ayetler Allah'ın oku emri ile başlamıştır. Bu nedenle Peygamberimiz okuma ve yazması olmayan bir Peygamber olmasına rağmen, kâinat kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i rabbinin adıyla okuma gayretiyle meleklerin bile hayran kaldığı şekilde okumuştur. Peygamberimiz Arap yarım adasında cahiliye diye tabir edilen bir dönemde yaşamıştır. Bu dönemde okuma-yazma oranı çok az olması ve ilk ayetin "oku" olması çok anlamlıdır. Kur'an-ı Kerim indiği günden bugüne sadece cahiliye dönemini değil, günümüze kadar geçen her zaman dilimini aydınlatmaya, bize yol göstermeye devam etmiştir" diye konuştu.
Panelde, İl Müftüsü Mahmut Gündüz "Bartın'da Kur'an ve Hafızlık Eğitimi", Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin "Diyanet İşleri Başkanlığının Yürütmekte Olduğu Kur'an ve Hafızlık Eğitimi" adlı sunum yaptı.
Daha sonra konuşan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar "Hafızlık Eğitimi ile İlgili Bazı Esaslar" ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyyid Sancak "Kaliteli ve Donanımlı Kur'an ve Hafızlık Eğitimi" adlı konuşmalarını yaptı.
(AY-AY)
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.