Buharlaştırma Yöntemi İle Geniz Eti Ameliyatı

Buharlaştırma Yöntemi İle Geniz Eti Ameliyatı

Hisar Hospital Intercontinental Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.

Hisar Hospital Intercontinental Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selimldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
 
Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığının artması ile birlikte, çocuklar daha fazla hasta olduğunu ve bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi geniz eti olduğunu anlatan Dr. Yıldırım, “Geniz eti, burnun tıkanmasına sebep olarak gece boyunca ağızdan nefes almaya neden oluyor. Bu da boğaz enfeksiyonu sıklığını artırıyor. Enfeksiyon geçiren çocuklar antibiyotik kullanmak zorunda kalıyor, okullarına gidemiyor ve hastalıklarını çevresindekilere ve diğer çocuklara bulaştırıyor. Geniz eti, uyku bozukluğu, öğrenme güçlüğü, ağız yüz  çene gelişim bozukluğu, işitme kaybı ve kulakta sıvı toplaması, konuşma bozukluğu, diş çürümesi, sık üst solunum yolu enfeksiyonu ve horlama gibi bir çok probleme neden olur. Günümüzde teknolojinin verdiği imkanlar ile bu problemlerden kolayca kurtulmak mümkün. Buharlaştırma yöntemi klasik geniz eti ameliyatına göre ağrı daha az, kansız bir cerrahi işlem çocuklarda kan kaybı olmuyor, yenileme olasılığı daha azdır. Çocuklar aynı gün içerisinde taburcu olabiliyor. Özel bir diyet kısıtlamasına gerek yok, ertesi gün okula dönebilir. Kanama ihtimalinin düşük olması önemli bir avantajdır. Buharlaşma yönteminde işlem ağız içerisinden yapılıyor, kamera ile burun içerisinde tüm geniz eti görülüyor. Dolayısıyla geride deniz eti dokusu kalmıyor. Bu nedenle  yenileme ihtimali düşmüş oluyor” dedi.
Dr. Yıldırım, şöyle devam etti, “Buharlaşma yöntemi için koblatör denen özel bir cihaz ve özel bir uç kullanılıyor. Bu uçlar hastaya özel olarak kullanılıp atılıyor, buharlaştırma yöntemi ile bu ameliyatı yapabilmek için bu cihaza sahip olmak gerekiyor. Geniz eti ameliyatı doğumdan itibaren tıkayıcı özelliği belirgin ise her yaş grubunda yapılabilir. Geniz etinin büyümesi 8 yaşına kadar devam edebiliyor.8 yaşından 16 yaşına kadar küçülüyor, yukarıda saydığımız hastalıklara neden oluyorsa vakit kaybetmeden tedavi etmek gelecekte bir çok sağlık probleminden korunmayı sağlar. Geniz etine işlik eden bademcik büyümesi ve kulaklarında sıvı var ise aynı anda tedavi edilebiliyor. Buharlaştırma yöntemi ile geniz eti ile beraber bademcikleri de küçültmek mümkün” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.