Büyükşehir’den Çarşamba’ya 41 Milyon Tl’lik Dev Yatırım

Büyükşehir’den Çarşamba’ya 41 Milyon Tl’lik Dev Yatırım

Kırsal kalkınma hamlelerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba Ovası'nın alt yapı sorunlarını hızla çözüyor.

Kırsal kalkınma hamlelerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba Ovası'nın alt yapı sorunlarını hızla çözüyor.

Türkiye'nin verimli tarım ovalarından Çarşamba'da Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü ile Fen İşleri Daire Başkanlığı, yatırım projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

119 mahallesi ve 136 bin 775 kişilik nüfusuyla Samsun'un 4. büyük ilçesi olan Çarşamba, 263 kilometresi sathi kaplama ve 64 kilometresi stabilize olmak üzere toplamda 327 kilometre yol ağına sahip. Yeşilırmak'ın ikiye böldüğü ilçede Samsun Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde olduğu gibi alt yapı yatırımlarına aralıksız sürdürüyor.

2014 mahalli idareler seçiminden sonra başlanan köy grup yolu yapım çalışmaları kapsamında ilçenin 6 köyünde 6.5 km. beton yol yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı, bunun için 6 milyon 451 bin 859 TL harcadı. Yatırımını 2015 yılında artıran daire başkanlığı, 20 köyde 59 kilometre beton ve sıcak asfalt karışım yol çalışmasına imza attı. Bu yatırım için 13 milyon 869 bin 258 TL harcandı. 2016-2018 yatırım döneminde ise Büyükşehir Belediyesi, 36 köyde 84.5 kilometre yol yapacak. Bunun için de 20 milyon 801 bin TL'lik kaynak kullanacak.

31 mahallede beton yol, 7 mahallede sıcak asfalt ve 38 mahallede de kaplama çalışması yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2016-2018 döneminde 80 km beton ve 49 km sıcak asfalt karışım yol yapacak. Daire başkanlığının 4 yılda ilçedeki toplam alt yapı yatırımı ise 41 milyon 122 bin 377 TL'yi bulacak.

Islıkla haberleşme çilesi sona erdi

Çarşamba devlet karayolu köprüsünden denize doğru 10 kilometre içerde yapımına geçen yıl başlanan 155 metre uzunluğundaki Köklük-Hacılıçay Köprüsü ise tamamlandı. 10 metre genişliğindeki köprü, hem mahalleleri hem de gönülleri birbirine bağladı. Hacılıçay'ın her iki yakasındaki insanları uzun yıllardır ıslıkla haberleşmelerine neden olan ulaşım ve haberleşme sorununu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, her iki yakada oturan vatandaşların ve öğrencilerimizin ulaşımı kolaylaştırdı.

Katı atıklardan elektrik üretilecek

Çarşamba Katı Atık Sahası'nın işletmesini ve metan gazından elektrik elde edilmesi projesiyle ilgili 29 yıllık ihale sözleşmesi, geçen yılın haziran ayında imzalanmıştı. Yüklenici firmanın yatırımı tamamlamasının ardından düzenli katı atık sahasında biriken metan gazından elektrik elde edilmeye başlanacak. Öte yandan merkez mahallerinde oluşan atık suların arıtılarak Yeşilırmak'a deşarj edilmesinin amaçlandığı Atıksu Arıtma Tesisi ihalesinin yapılması planlanıyor. Bu kapsamda yüklenici firmanın veri temin çalışmalarını tamamlayarak Teknik Fizibilite Raporu'nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu öğrenildi.

İçme suyu çalışmaları sürüyor

İçme suyu sorunu bulunan mahalleleri tespit eden SASKİ Genel Müdürlüğü, gerekli hidrojeolojik ve jeofizik etütleri yaparak sondaj kuyusu açma çalışmalarına devam ediyor. İçilebilir nitelikte su temin edilen yerler için gerekli projeleri hazırlayan SASKİ, doğu grubu global ihale kapsamında inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir’den Çarşamba’ya 41 Milyon Tl’lik Dev Yatırım

Büyükşehir’den Çarşamba’ya 41 Milyon Tl’lik Dev Yatırım

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.