Büyükşehir’in Artıları-eksileri Araştırılıyor
Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle Türkiye'de sayıları artan büyükşehir belediyelerinin, il geneline hizmet sunma sürecinde yaşanan sorunlar...
Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle Türkiye'de sayıları artan büyükşehir belediyelerinin, il geneline hizmet sunma sürecinde yaşanan sorunlar ve yasanın getirdiği kolaylıklar Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yerel Yönetimler Merkezi Araştırma Ekibi tarafından pilot il olarak belirlediği Muğla'da görüşüldü.
Kalkınma Bakanlığı'nın finansal desteğiyle Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yerel Yönetimler Merkezi'nce yürütülen "Yerel Yönetimlerde Yasal Düzenlemelerin Işığı Altında Hizmet Sunum Yöntem Arayışı Araştırması" kapsamında Muğla Valiliği Vali Özer Türk toplantı salonunda araştırma ekibi ile Muğla'daki ilçe belediye başkanları bir araya geldi. Toplantıya Vali yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, ilçe belediye başkan ve yardımcıları ile araştırma ekibinde bulunan yetkililer katıldı.
TODAİE Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Akay yapılan araştırma sonuçlarını ilçe belediye başkanlarıyla paylaştı. Akay, "Burada bulunmamızın sebebi 6360 sayılı Kanun. Büyükşehir Belediyelerine yaptığımız anket sonuçlarına göre büyükşehir olmanın olumlu ve olumsuz etkileri olduğunu gördük. Olumlu etkileri; hizmetin hızlanması, finansal desteğin artması, kurumsal yapının güçlenmesi ve tek elden yönetimin olumlu olması olarak karşımıza çıkıyor. Olumsuz etkileri ise mesafe uzaklığı ve bütçe yetersizliği" dedi.
Toplantıya katılan belediye başkanları ise Büyükşehir Yasasından kaynaklanan sorunları yetkililere anlattılar. Ayrıca araştırma ekibi tarafından katılımcılara form dağıtıldı. Tüm Türkiye'de belediye başkanları tarafından doldurulacak olan formlar 6360 Büyükşehir Yasasını şekillendirecek. Araştırma tamamlandığında yasanın eksik yönleri tespit edilerek karar verilecek.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.