Ç ile başlayan çiçek isimleri
Ç harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, Ç ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.
Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "ç ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "ç harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "ç ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...
Çiçek Nedir?
Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.
Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.
Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.
Ç ile Başlayan Çiçek İsimleri
Ç ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Ç harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.
- Çiğdem
- Çarkıfelek
- Çadır çiçeği
- Çadır perçemi
- Çakal nergisi
- Çalba
- Çan çiçeği
- Çıngırak otu
- Çingülü
- Çoban yastığı
- Çuha çiçeği
- Çanta çiçeği
- Çitlembik
- Çöpleme çiçeği
Ç harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler
Çiğdem: Süsengiller familyasına ait bir bitki cinsidir. Çok yıllık, yumrulu, çingene pembesi ya da mavi çiçekli otsu bitkilerdir. Çiçekler, türüne bağlı olarak, ilkbahar ya da sonbaharda açar. İlk baharda çiçeklenen türlerin yumurtalığı toprak altında kalan uzun çiçek tüpleri vardır.
Çarkıfelek çiçeği: Diğer isimleri passiflora incarnata, fırıldak çiçeği, saat çiçeğidir. Çarkıfelekgiller familyasının örnek bitkisidir. Anayurdu Tropikal Amerika'dır. Oradan dünyaya yayılmış 400 kadar türü vardır. Ülkemizde bazı yerlerde süs bitkisi olarak kimi türleri yetiştirilmektedir. Gölgeli ve nemli duvar dipleri ve kameryeleri sevip sarmaşarak yetişen otsu ya da ağaçsı sarmaşıktır. 5 - 7 parçalı koyu yeşil yaprakları almaşık dizilişli; yaz boyunca açan tekerlek biçimindeki gösterişli çiçekleri erguvani, pembe ya da kırmızı renkte ve iridir. Bitki, tohumuyla ya da gövde çelikleriyle çoğaltılır.
Çadır çiçeği: Bir bitki bilimi terimidir. Nilüfergillerden, Çin ve Amerika ırmaklarında yetişen, büyük yapraklı, pembe ve beyaz çiçekli bir bitki (Euryaleferox)
Çakal nergisi: Sternbergia candida, çiçeklerinin beyaz ve hoş kokulu oluşuyla aynı cinsin Türkiye’de yetişen diğer türlerinden kolaylıkla ayrılır. Yayılışı: Muğla Fethiye’nin endemik türüdür. Tehdit: Bu çok dar yayılışlı bitkinin soğanlarının doğadan toplanması ve satılması Soğanlı Bitkiler Yönetmeliği’ne göre yasak.
Çan çiçeği: Çan çiçeğigiller familyasından bir, iki ya da çok yıllık bitkilerin ortak adı. Adlarını çiçeklerinin çan şeklinde olmasından alır. Latince'de Campanula küçük çan anlamına gelir. Çiçekleri için bahçelerde ve saksılarda süs bitkisi olarak yetiştirilir.
Çin gülü: Japon gülü ya da diğer adıyla Çin gülü, ebegümecigiller familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi türü. Latince adı "Çin gülü" anlamına gelse de Türkçede kullanılan "Japon gülü" adı çiçekçilerde ve halk arasında çok yaygındır.
Çobanyastığı: Yere yakın yastık iriliğinde diken yapraklı, hep yeşil ve çiçekli çalı görünümünde bir bitki. Dikenleri yüzünden yastık olarak kullanılması söz konusu değildir. Adı daha çok çobanların lükssüz hayatına bir atmadır. Bazen çiçekli kurutulmuş hali süs bitkisi olarak kullanılır.
Çuha çiçeği: Çuha çiçeğigiller familyasından Primula cinsini oluşturan bahçe süs bitkileri yetiştiriciliğinde kullanılan bitki türlerinin ortak adı. Önemli olan başlıca türleri P. vulgaris ve P.veris dir.
Çitlembik: Yaklaşık 60-70 tür barındıran, her yıl yaprak döken bir ağaç cinsidir. Kuzey Yarıkürenin ılıman iklime sahip bölgelerine yayılmış, güney Avrupa, güney ve doğu Asya, güney ve orta Kuzey Amerika, ve güney ve orta Afrika'da bulunan bir bitkidir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.