Cahan;"demokrasi Adına Yanımızda Duran Ve Yoldaşlık Yapan Tüm Hemşehrilerimize Teşekkür Ederiz."

Cahan;"demokrasi Adına Yanımızda Duran Ve Yoldaşlık Yapan Tüm Hemşehrilerimize Teşekkür Ederiz."

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 27 gündür tutulan demokrasi nöbetlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Uşak halkına teşekkür etti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 27 gündür tutulan demokrasi nöbetlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Uşak halkına teşekkür etti. Cahan, "Hemşehrilerimiz demokrasisine ve ülkesine en güzel şekilde sahip çıktı" dedi.

Hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta meydanlar sabahlara kadar boş bırakılmadı. Demokrasi nöbetlerinde insanlar hassasiyetlerini bir kez daha gösterdiler. Her gün 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nı boş bırakmayan 10 binlerce vatandaş sabah ezanlarına kadar demokrasi nöbetleri tuttu.

"DARBECİLER TARİHİN TOZLU SAYFALARINA KARA BİR LEKE OLARAK GÖMMÜŞTÜR"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Cahan; "Kutlu nöbetlerimizde bizlerin yanında olan hemşehrilerimize minnettarız" dedi. Cahan, "Ülkemiz 15 Temmuz tarihini hafızalarına bir daha silinmemek üzere kazıyacaktır. Çünkü o gün ülkemizin egemenliği, demokrasisi ve özgürlüğü alçaklar tarafından haince elinden alınmak istenmiş ve ülke tarihimizin en kanlı darbe girişimi gerçekleşmiştir. Öyle ki bu girişim millet iradesini tutsak altına almak istemiş, dolaysıyla maşaları oldukları üst akıllara bu iradeyi satmak istemiştir. İşte feraseti güçlü olan ülkemiz vatandaşları tıpkı Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı gibi mücadele etmiş, darbeciler tarihin tozlu sayfalarına kara bir leke olarak gömmüştür. Bu durum ilimizde de aynen tekerrür etmiştir. Hemşehrilerimiz demokrasi bilinci ile sokaklara taşmıştır" ifadelerini kullandı.

YEDİDEN YETMİŞE SOKAKLARDAYDIK

Uşak'ta da demokrasi nöbetlerinin hassasiyetle gerçekleştirildiğini söyleyen Cahan konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; "İlimiz 27 gündür sokaklarda yattı ve sokaklarda kalktı. Gündüz işlerine giden vatandaşlarımız geceleri de alanlarda bu kutlu nöbete destek verdiler. Alanlarda her yaştan, her siyasi ideolojiden hemşehrimiz yer aldı. Bu durum bizim demokrasi bilincinin nerelere geldiğinin en güzel göstergesidir. Biz de bu vesileyle meydanlarda yanımızda duran ve yoldaşlık yapan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz"

Cahan;"demokrasi Adına Yanımızda Duran Ve Yoldaşlık Yapan Tüm Hemşehrilerimize Teşekkür Ederiz."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.