Çal Ortaköy Köyü
Ortaköy Köyü Haberleri, Çal Ortaköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ortaköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Ortaköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Çal Ortaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortaköy köyü son dakika gelişmeleri, Ortaköy köyüne özgü yemekler,Çal Ortaköy köyünün tarihi, Ortaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ortaköy , Denizli ilinin Çal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortaköy Köyü Resimleri ve Ortaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Çal Denizli Arası Kaç Km?Çal Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Çal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Çal Ortaköy Köyünde doğan biri var mı?Çal Doğumlu Ünlüler Kimler?
ORTAKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.
Ortaköy , Denizli'nin Çal ilçesine bağlı bir mahalle.
İlk çağlarda (M.Ö 189) Çal ilçesinin 15 km. Kuzey batısında, Suriye krallığı Seleukoslar döneminde kurulmuş olup daha sonra Bergama krallığı egemenliğine girmiştir. Helenistik Roma Bizanslar dönemine ait tarihi kalıntılardan Dionysos Ophelis şarap tanrısı Bakkhos'un üzüm Allah'ın şehri olarak bilinmektedir. Oğuz boylarının Anadolu'ya yayılmasıyla Kütahya Sancağı'na bağlanmıştır. 1953 yılında belde statüsüne kavuşmuştur.
Kasabanın arazisi Doğu'dan Batı'ya, doğru ve derin vadilerle, "Adıgüzel barajı"na kadar uzanmaktadır. Arazi engebelidir. Bu derin vadiler arasında "Bahçe altı", "Ağandüzü", "Hançalardüzü", "Köyardı" adı altında bağ alanlarıyla kaplı düzlükler yer almaktadir.
Büyük Menderes kasaba arazilerinin üç yanındaki derin vadilerle yükselir, alçalır, biçim değiştirerek koyulaşır, açıklaşır ve "Adıgüzel barajı" gölünde birikerek koca bir atlas gölet oluşturur.
Kasabanin nüfusu yaklasik olarak 1.500 ila 2000 arasinda degismekte olup, oldukça yoğun bir sekilde göç vermeye devam etmektedir. Nüfusun çogunlugu tarim ile gecimini saglar, baslica urun uzum olmak uzere, misir, bamya, kavun ve benzeri urunler yetistirilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.